Επιχειρήσεις

Σίμος Ρούσσος (δήμαρχος Χαλανδρίου): Παράνομο το υποκατάστημα Σκλαβενίτη στη Ρεματιά, να απομακρυνθεί

«Η νομιμότητα πρέπει να ισχύει για όλους», τονίζει ο κ. Ρούσσος με αφορμή την αναβολή που ζήτησε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ από το Εφετείο

Με αφορμή τη νέα αναβολή που ζήτησε η εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» από το Εφετείο, όπου η ίδια είχε προσφύγει κατά της Πρωτόδικης Απόφασης, βάσει της οποίας, πρέπει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του υποκαταστήματος της εντός της προστατευόμενης περιοχής της Ρεματιάς, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, δήλωσε ότι:

«Η πρωτόδικη Απόφαση δικαιώνει πλήρως τον Δήμο Χαλανδρίου και την επιλογή μας να υπερασπιστούμε στην πράξη το Προεδρικό Διάταγμα 659Δ/1995, για την προστασία της Ρεματιάς.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι το κατάστημα «Σκλαβενίτης», επί της οδού Γυφτοπούλου, είναι παράνομο πολεοδομικά καθώς βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας της Ρεματιάς και ότι καλώς το 2017, αρνηθήκαμε την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του, η οποία είχε εκδοθεί, παρανόμως, το 2012 από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.

Μάλιστα, παρά την εξάμηνη μεταβατική περίοδο που δώσαμε αρχικά, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της επιχείρησης, προκειμένου το υποκατάστημα να μεταφερθεί σε άλλο, νόμιμο χώρο, αυτό συνεχίζει την παράνομη λειτουργία του.

Η επιχείρηση άσκησε έφεση αλλά οι συνεχείς αναβολές που ζητάει, φανερώνουν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί.

Η νομιμότητα πρέπει να ισχύει για όλους. Στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης, το κατάστημα πρέπει να απομακρυνθεί. Το Πρωτοδικείο απεφάνθη υπέρ του Δήμου και η υπόθεση θα κριθεί τελεσίδικα στο Εφετείο».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu