Ο κ. Κουρέτας παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά καθώς βρέθηκε από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στο σημείο της τραγωδίας
Χωρίς επίσημη τοποθέτηση παραμένει μέχρι στιγμής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτριος Κουρέτας, αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα των αδειοδοτήσεων της εταιρείας Βιολάντα, μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο.
Ο κ. Κουρέτας παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, καθώς βρέθηκε από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στο σημείο της τραγωδίας, ωστόσο δύο ημέρες μετά το περιστατικό δεν έχει προχωρήσει σε καμία δημόσια δήλωση που να αφορά το καθεστώς αδειοδότησης της επιχείρησης.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι η ευθύνη για τις αδειοδοτήσεις της συγκεκριμένης μονάδας ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρά τη σαφή αυτή αναφορά, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχετική τοποθέτηση από την περιφερειακή αρχή, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και εντείνει την πίεση για διαφάνεια και ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Financialreport επικοινώνησε με το γραφείο του περιφερειάρχη, προκειμένου να ζητήσει επίσημη απάντηση για το θέμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση, με συνεργάτες του κ. Κουρέτα να αναφέρουν ότι επίκειται σχετική ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία: Ο Ρόμπι Γουίλιαμς ξεπέρασε τους Beatles στα άλμπουμ που πήγαν Νο1 στις πωλήσεις
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες στους δείκτες υπό το «βάρος» ASML και LVMH
- S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ΔΕΗ, επιβεβαίωσε το «BB-»
- Γερμανία: Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 1% και 2,1% πληθωρισμό για το 2026
- Αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και τα δύο στελέχη για τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»
- Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Θα περιλαμβάνει και γενικές εργασίες ανακαίνισης
- Μοτοδυναμική: Με 70% στη θυγατρική Blue Horizon μετά την αύξηση κεφαλαίου
- Η ΕΕ μετά τη Γροιλανδία ανησυχεί τώρα για την εξάρτηση από το αμερικανικό LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









