Στην Ολομέλεια θα συζητηθούν οι δύο προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Αριστεράς
Σε κλίμα ακραίας έντασης πέρασε τελικά με 166 «ναι», η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από το 1998 και μετά.
Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Νίκη καταψήφισαν.
Σήμερα 30/07 διεξάγεται η συζήτηση επί των προτάσεων της αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κατά των υπουργών Βορίδη και Αυγενάκη, οι οποίοι και θα πάρουν τον λόγο.
Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια θα συζητηθούν οι δύο προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς, οι οποίες υποστηρίζουν ότι πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των κυρίων Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Βορίδη.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των πρώην υπουργών που αναμένεται να υποστηρίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και δεν έχουν επίσης καμία ποινική ευθύνη.
Η ψηφοφορία θα γίνει στις 21:00 με δύο κάλπες και θα είναι μυστική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε τον ετήσιο προϋπολογισμό για την άμυνα 1 τρισ. δολαρίων
- Υποχωρεί το γιεν μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας
- ΕΕ: Πακέτο – μαμούθ 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία χωρίς τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
- ΑΑΔΕ: “Αγκάθι” για τον προϋπολογισμό οι ανείσπρακτοι φόροι
- Μπλόκα: Τι προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι
- Καιρός: Αίθριος με αλλαγή σκηνικού από το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες
- Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο λόγω των στοιχείων για τον πληθωρισμό
- Lidl Ελλάς: Σταθερή Επένδυση και Δυναμική Συμβολή στην Οικονομία – To Πλάνο Ανάπτυξης έως το 2029
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








