Προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες δημοσιονομικές ανάγκες και μελλοντικά οι επιπτώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα
Σχέδιο για την επιβολή τέλους κλιματικής αλλαγής επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες δημοσιονομικές δαπάνες λόγω των τεράστιων φυσικών καταστροφών και να εξασφαλίσει νέους πόρους για την αντιμετώπιση των μελλοντικών ακραίων καιρικών φαινομένων.
Τα νέα κεφάλαια που η χώρα εξασφάλισε από την ΕΕ δεν φαίνεται να είναι αρκετά, καθώς από το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ, που δυνητικά μπορεί να κινητοποιήσει η χώρα, το νέο χρήμα είναι μόλις 400 εκατ. ευρώ και γι΄αυτό θα αναζητηθύν νέοι πόροι.
Αυτά τα χρήματα μπροστά στα κεφάλαια που η χώρα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή είναι σταγόνα στο ωκεανό. Η χώρα χρειάζεται πάνω παό 40 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο μέχρι το 2050.
Τώρα, το πως θα επιβληθεί αναμένεται να αποσσαφυνιστεί, καθώς υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Μία από αυτές είναι να επιβληθεί στην ενέργεια, αλλά είναι άγνωστο σε ποιες μορφές ενέργειας θα επιβληθεί. Μπορεί να επιβληθεί συνολικά στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά με αυτό τον τρόπο αδικούνται εταιρείες που παράγουν ενέργεια από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Το δυστύχημα για την Ελλάδα και την ΕΕ είναι ότι ανέδειξαν το φυσικό αέριο ως ενδιάμεσο καύσιμο για να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και το φυσικό αέριο είναι ορυκτό καύσιμο. Ηταν μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία απέτυχε. Αντίθετα, η πολιτική αυτή γέμισε με εκατομμύρια κέρδη ορισμένες εταιρείες που εμπορεύονται φυσικό αέριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις