Δεν υπάρχουν πατρίκειοι και πληβείοι, οι νόμιμες επισυνδέσεις γίνονται σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και έχει δοθεί εισαγγελική έγκριση. Ήταν “νόμιμη” η παρακολούθηση Ανδρουλάκη.
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο έκτακτο briefing που παραχώρησε σήμερα, με αντικείμενο το θέμα των ημερών, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.
Η γραμμή που επιλέγει το Μαξίμου είναι ξεκάθαρη: έπρεπε να παρακολουθηθεί ο Ανδρουλάκης, υπήρχαν λόγοι, τους ξέρει και δεν επικοινωνεί… θεσμικά να τους επιβεβαιώσει!
Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αφού ανέγνωσε, ουσιαστικά, τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, απάντησε σε ερωτήσεις που προκάλεσε αυτή η δήλωση.
Διότι, όπως τόνισε, “η εθνική ασφάλεια είναι το υπερσύνολο της ασφάλειας” που αφορά μία χώρα, από εξωτερική απειλή και κυβερνοεπιθέσεις μέχρι ζητήματα πολιτικής προστασίας.
Ερωτηθείς εάν στις χώρες αυτές, που επικαλέσθηκε, υπήρξαν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, απάντησε κοφτά: “ρωτήστε τις χώρες”.
“Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη αλλά εάν την γνώριζε δεν θα την επέτρεπε. Δηλαδή ο πρωθυπουργός θα παρανομούσε;”, ήταν μία ερώτηση.
Η απάντηση: “Όχι. Θα ήταν διαφορετική η διαδικασία, θα υπήρχε αξιολόγηση των πληροφοριών βάσει των οποίων ζητείτο η παρακολούθηση πολιτικού προσώπου”, είπε, επιμένοντας στη θέση ότι “ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία ενημέρωση γι’ αυτό το θέμα σε καμία φάση της διαδικασίας”.
Για άλλη μία φορά, επίσης, απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν έγιναν παρακολουθήσεις με το σύστημα Predator: “το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί ούτε το Predator ούτε κανένα άλλο κακόβουλο λογισμικό”.
Ερωτηθείς για την “τύχη” των στοιχείων που προέκυψαν από την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, απάντησε ότι “δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι απέγιναν”, ωστόσο έδωσε τη γενική τακτική: “όταν μία νόμιμη επισύνδεση δεν οδηγεί πουθενά, τερματίζεται και τα στοιχεία καταστρέφονται”.
Επισήμανε μάλιστα με δηκτικό τρόπο την άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την περίπτωση του, ενώ δήλωσε ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, κ. Δεμίρης, είναι στη διάθεσή του για να τον ενημερώσει.
Με ένα κατηγορηματικό “όχι”, τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - Ανακοίνωση Τιμής Διαπραγμάτευσης
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κέρδη €83,4 εκατ. +22% στο εξάμηνο και «δύναμη πυρός» €2,2 δισ. – Οι παραχωρήσεις αλλάζουν το προφίλ κερδοφορίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και επιτόκια έστειλαν τους επενδυτές σε άμυνα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - IR REPORT
- Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα: Στο 4,29% το ελληνικό 10ετές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








