Οι περισσότεροι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ διαπραγματεύονται «καλή τη πίστει», ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί «εξαίρεση», δήλωσε ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε ότι μπορεί να ανακοινωθούν «αρκετές μεγάλες» εμπορικές συμφωνίες τις επόμενες δύο εβδομάδες, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ θα συναντηθούν ξανά με κινέζους ομολόγους τους αυτοπροσώπως για να διαπραγματευτούν τους δασμούς.
«Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν αρκετές μεγάλες συμφωνίες», δήλωσε ο Μπέσεντ σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Παρασκευή. Όσον αφορά την Κίνα, είπε «αναμένω ότι θα διαπραγματευτούμε ξανά αυτοπροσώπως μαζί τους».
Νωρίτερα την Παρασκευή ο Μπέσεντ είπε ότι αναμένει ότι τέτοιες συμφωνίες θα έρθουν πριν από τη λήξη της 90ήμερης παύσης των απότομων «ανταποδοτικών» δασμών που ανακοίνωσε ο Τραμπ στις 2 Απριλίου.
«Αυτές οι συμφωνίες προχωρούν γρήγορα και νομίζω ότι καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου των 90 ημερών, θα δούμε όλο και περισσότερες από αυτές να ανακοινώνονται», δήλωσε ο Μπέσεντ σε προηγούμενη συνέντευξή του στο Fox News. «Πολλές από τις ασιατικές χώρες έχουν κάνει πολύ καλές συμφωνίες».
Ο Μπέσεντ δήλωσε ότι οι περισσότεροι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ διαπραγματεύονται «καλή τη πίστει» και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί «εξαίρεση».
«Πιστεύω πως ο πρόεδρος θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές προτάσεις δεν έχουν την ποιότητα που έχουμε δει από άλλους σημαντικούς εταίρους μας» ανέφερε.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τραμπ απείλησε με δασμούς 50% σε προϊόντα της ΕΕ από την 1η Ιουνίου, λέγοντας ότι «οι συζητήσεις μας μαζί τους δεν οδηγούν πουθενά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρήτη: Σεισμική δόνηση 4,5 R ανοιχτά των Χανίων
- Στους 826 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο
- Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα ενισχύει τη συνδεσιμότητα και τον ρόλο των λιμένων στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους μεταφορών
- Κώτσηρας: Από τη Δευτέρα που ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα δουν μειώσεις φόρου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες
- ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την εκεχειρία – Κάλεσμα Τραμπ σε συμμάχους του να στείλουν πλοία για την ασφάλεια του Στενού του Ορμούζ
- Haaretz: Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να έχουν απευθείας συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες
- CNN: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Βανς κρατά αποστάσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
- Το Ισραήλ καταγγέλλει «κύμα αντισημιτισμού» με αφορμή την επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









