Μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στις Σκουριές, ο Πάνος Σκουρλέτης έστειλε επιστολή στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Β.Μ.Χ. με στόχο να καθίσουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου και να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση.
Αρχικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ζήτησε τη άμεση συμμόρφωση της εταιρίας με την υποχρέωση να συνεχίσει τις εργασίες που δεν έχουν διακοπεί ρητά στις Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας και να άρει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων.
Παράλληλα, ο Σκουρλέτης υπενθυμίζει στην «Ελληνικός Χρυσός» τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναφορικά με την επιλογή της μεταλλουργικής μεθόδου ακαριαίας τήξης (FlashSmelting) και επισημαίνει «τη μη εκπλήρωση εκ μέρους της εταιρείας σας –παρά τις επανειλημμένες σχετικές υπομνήσεις- των ρητών και μη επιδεχόμενων διαφορετικής ερμηνείας όρων, περί πραγματοποίησης επιτόπιων ημιβιομηχανικών δοκιμών (η αναγκαιότητα των οποίων προέκυπτε από πληθώρα στοιχείων του σχετικού φακέλου), που θα αποδεικνύουν την εφαρμοσιμότητα και την προσφορότητα της μεθόδου ακαριαίας τήξης στη βάση όλων των ανωτέρω κριτηρίων που προέκριναν την επιλογή της ως μεθόδου μεταλλουργίας».
Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης διαχωρίζει την πράξη ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των Τεχνικών Μελετών για τα υποέργα Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας, από οποιαδήποτε εκ προοιμίου διάθεση αρνητικής τοποθέτησης ως προς την προοπτική υλοποίησης του συνολικού έργου.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται στην εξάντληση, από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, των περιθωρίων για καλόπιστη επίλυση του ζητήματος με την παροχή νέας προθεσμίας συμμόρφωσης, ενός έτους.
Ο Σκουρλέτης επισημαίνει, επίσης, την αυτονόητη δυνατότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου για συνεργασία στο πλαίσιο της διαδικασίας διευθέτησηςτου κεντρικής σημασίας ζητήματος της μεθόδου μεταλλουργίας, πάντα υπό την προϋπόθεση της απόλυτης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της προαγωγής του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής απειλεί τη Σ. Αραβία με «συνέπειες» επειδή δεν πλήττει το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μετρίασαν τις απώλειες με το βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου
- Ευρώπη Holdings: Ο Ιγνάτιος Κόκκαλης επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Πούτιν για διανομή πετρελαίου: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε ξανά με τους Ευρωπαίους
- ΕΧΑΕ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 1 Απριλίου για αλλαγές στο καταστατικό και τις αμοιβές
- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
- Μακρόν στα ελληνικά: Ευθύνη μας να αποτρέψουμε μια κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
- ΥΠΕΞ Ιράν: Τα πετρελαιοφόρα που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ «πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






