Ανοδος 16% για την συνολική επιβατική κίνηση της εταιρείας
Η SKY Express συνέχισε τη δυναμική της ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 16% στη συνολική επιβατική κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα από πτήσεις ενισχύθηκαν κατά 15%, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία.
Αναλυτικά η Sky Express σημείωσε:
+33% στην διεθνής επιβατική κίνηση
+34% στην διεθνής χωρητικότητα θέσεων
+16% στη συνολική επιβατική κίνηση
+15% στην αύξηση εσόδων από πτήσεις
+10% στην αύξηση συνολικών πτήσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διεθνής επέκταση της εταιρείας, συνεχίζεται με την έναρξη έξι νέων προορισμών, Αμβούργο, Βερολίνο, Λισαβόνα, Λυών, Μαδρίτη και Τελ Αβίβ, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της σε βασικές αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα λειτουργεί το μεγαλύτερο εγχώριο δίκτυο της χώρας με 33 προορισμούς.
Αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία, απέκτησε το 11ο Airbus A320neo και με αυτήν την προσθήκη, ο συνολικός στόλος περιλαμβάνει, πλέον, 28 αεροσκάφη.
Επιπλέον, μέχρι τον Σεπτέμβριο, αναμένεται η παραλαβή ακόμη ενός Airbus A320neo, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της εταιρείας.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express, δήλωσε: «Η πορεία μας το δεύτερο τρίμηνο του 2025 επιβεβαιώνει τη σταθερή ανάπτυξη της SKY express σε όλα τα κρίσιμα επιχειρησιακά και οικονομικά μεγέθη: το πτητικό μας έργο, την επιβατική κίνηση και τα έσοδα. Ιδιαίτερα, η αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού αποτυπώνει τη συνεχή διεύρυνση του διεθνούς μας δικτύου ενώ συνεχίζουμε να διατηρούμε το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών εντός Ελλάδας. Ταυτόχρονα, επενδύουμε με συνέπεια στον στόλο μας με την παραλαβή νέων αεροσκαφών, εξοπλισμένα αποκλειστικά με κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας, συνεπείς στη δέσμευσή μας να παρέχουμε σύγχρονες, ασφαλείς και ποιοτικές πτήσεις με επίκεντρο τον επιβάτη και τις ανάγκες του.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το ασήμι ξεπέρασε τα 100 δολάρια και ο χρυσός κοντά στα 5.000 δολάρια
- Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ολλανδία και Δανία εξετάζουν «return hubs» μεταναστών εκτός ΕΕ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες την εβδομάδα – Τέλος στο θετικό σερί 8 μηνών
- Σαμαράς για Σήφη Βαλυράκη: «Ήταν δημοκράτης και πατριώτης. Και ο πατριωτισμός ενώνει»
- Ασήμι: Πέρασε και τα 100 δολάρια ανά ουγγιά
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 4,93% από 6,42% μειώθηκε το ποσοστό της Marble Bar
- Ισπανία: Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα για τη σιδηροδρομική τραγωδία – Αναμένεται η εξέταση των μαύρων κουτιών
- ΔΕΣΦΑ: Εγκαινίασε τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου στην Αμπελιά Φαρσάλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








