Επικαιρότητα

Σκυλακάκης: «Είναι τόσο πολλά τα αυθαίρετα μέσα στο δάσος που το κράτος δεν έχει τολμήσει να τα μετρήσει»

Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους ως κοινωνία ότι κανένα νέο αυθαίρετο δεν θα επιβιώσει χωρίς να κατεδαφιστεί, τόνισε ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά», αναφέρθηκε στο κενό μεταξύ της ισχύουσας νομοθεσίας για το περιβάλλον και στη μη εφαρμογή της. «Χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά στην πραγματικότητα για να κλείσουμε αυτό το κενό», παρατήρησε.

«Το βασικό μου θέμα ως αρμόδιου υπουργού είναι ότι η διαφορά μεταξύ της νομιμότητας και της πραγματικότητας είναι τόσο τρομακτική που τα χέρια σου είναι τελείως ελεύθερα ή τελείως δεμένα. Και για να επαναφέρουμε τη νομιμότητα, να μειώσουμε το χάσμα, θα πρέπει να τελειώσουμε με κάποιες πρακτικές».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αυθαιρέτων είπε ότι «αν πρόκειται να τραβήξουμε κάποιες γραμμές, μία γραμμή που θα πρότεινα είναι να αποφασίσουμε επιτέλους ως κοινωνία ότι κανένα νέο αυθαίρετο δεν θα επιβιώσει χωρίς να κατεδαφιστεί».

Σημείωσε, επίσης, ότι «είναι τόσο πολλά τα αυθαίρετα μέσα στο δάσος που το κράτος δεν έχει τολμήσει να τα μετρήσει. Γιατί; Για να μην τα βλέπει. Δεν τα έχει καταγράψει ποτέ», ενώ για την κρισιμότητα της συγκυρίας τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας στα επόμενα τρία χρόνια να πάρουμε αποφάσεις για τα επόμενα 30». Σε ό,τι αφορά τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, εξήγησε ότι αυτές ολοκληρώνονται και θα μετατραπούν σε Προεδρικά Διατάγματα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu