Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, η οποία καλύπτει με ρωσικό φυσικό αέριο περίπου το 85% της ζήτησης, είπε ότι η χώρα θα πληρώνει σε ρούβλια, εφόσον χρειαστεί, καθώς δεν μπορεί να αποκοπεί από τις ρωσικές ροές.
Ωστόσο, σημείωσε ότι στηρίζει τη λήψη μιας κοινής απόφασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ρωσία έχει ζητήσει να πληρώνεται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που παραδίδει, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν συνάψει συμβάσεις σε ευρώ ή σε δολάρια δεν θα ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα.
«Το αέριο δεν πρέπει να σταματήσει», είπε ο Σλοβάκος υπουργός Ρίτσαρντ Σούλικ στο τηλεοπτικό κανάλι RTVS. «Αν υπάρχει όρος να πληρώνουμε σε ρούβλια, τότε θα πληρώσουμε σε ρούβλια».
Ο Σούλικ είπε ότι η Σλοβακία θα συνεχίσει να εργάζεται με την ΕΕ για την υιοθέτηση μιας κοινής στάσης.
Ο σλοβακικος πάροχος SPP ανέφερε πάντως ότι πλήρωσε τον Μάρτιο σε ευρώ, όπως ορίζει η σύμβασή του.
Ο Σούλικ είπε ότι η χώρα έχει στη διάθεσή της έξι εβδομάδες για να βρει μια λύση μέχρι την επόμενη πληρωμή, που πρόκειται να γίνει στις 20 Μαΐου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Inge Hofkens, η νέα πρόεδρος της European Metals – Τέλος ο Μυτιληναίος
- Mediterra: Ζημιές 184.600 ευρώ στον όμιλο το 2025 παρά την αύξηση τζίρου στα 15,45 εκατ. ευρώ
- Πρώτη κάμψη του πληθωρισμού στην Ελβετία μετά από οκτώ μήνες
- Ανοδική τροχιά για το ευρώ με κέρδη έναντι του δολαρίου
- Κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας σε συγκέντρωση κατά της τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη
- Η OB Streem ολοκλήρωσε την εξαγορά του Med Frigo Group
- Nέο ΔΣ για την Πλαίσιο με στελέχη από Εθνική Ασφαλιστική, efood και IBM
- Ομιλος ΔΕΗ: Ενίσχυση για Χίο, Λέσβο και Ρόδο με πέντε νέες, ευέλικτες αεριοστροβιλικές μονάδες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








