Η άνοδος αυτή έρχεται μετά από δύο συνεχόμενα έτη πτώσης
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys, η παγκόσμια αγορά smartphones σημείωσε σημαντική ανάκαμψη το 2024, με αύξηση 7% σε σύγκριση με το 2023, φτάνοντας τα 1,22 δισεκατομμύρια μονάδες. Η άνοδος αυτή έρχεται μετά από δύο συνεχόμενα έτη πτώσης.
Η Apple και η Samsung μοιράστηκαν την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 18% η καθεμία, όπως αναφέρει η Canalys. Ακολουθεί η Xiaomi με 14%, η Transsion με 9%, η Oppo και η vivo με 8% η καθεμία, ενώ η Honor και η Lenovo κατέχουν από 5% η καθεμία, και η Huawei και Realme από 4%.
Αξιοσημείωτο είναι πως η Apple πούλησε 225,9 εκατομμύρια iPhones το 2024, σημειώνοντας μείωση 1% σε σχέση με το 2023. Η Samsung πούλησε 222,9 εκατομμύρια Galaxy smartphones, επίσης με πτώση 1%.
Η Xiaomi παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση 15% με 168,6 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η Transsion πέτυχε επίσης αύξηση 15% με 106,7 εκατομμύρια συσκευές. Η Oppo, συμπεριλαμβανομένης της OnePlus, πούλησε 103,6 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας αύξηση 3%.
Η επίδοση της Apple οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές και τη σταθερή παρουσία της στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η Xiaomi, από την άλλη πλευρά, ενισχύθηκε από τη δυναμική της στην ηπειρωτική Κίνα και τη συνεχιζόμενη στρατηγική επέκταση στις αναδυόμενες αγορές.
Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2024, η Apple ηγήθηκε με 77,1 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς 23%, παρουσιάζοντας μείωση 1% σε όγκο και πτώση από το 24% του Q4 2023. Η Samsung ακολούθησε με 51,9 εκατομμύρια μονάδες και 16% μερίδιο αγοράς, σημειώνοντας πτώση 3% σε όγκο.
Σε περιφερειακό επίπεδο, η ηπειρωτική Κίνα σημείωσε αύξηση 4% σε σύγκριση με το 2023, η Βόρεια Αμερική αυξήθηκε κατά 1%, και η Ευρώπη παρουσίασε ανάπτυξη 3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτική της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις