Ο οίκος εκτιμάει ότι οι αγορές πιθανότατα έχουν ήδη τιμολογήσει πλήρως μια αναβάθμιση αξιολόγησης
Μπορεί όλοι να περιμένουν τη σημερινή αξιολόγηση της Ελλάδας από τη Moody’s, αλλά κατά την Societe Generale, ο S&P θα είναι ο πρώτος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που θα δώσει στην Ελλάδα αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας (στις 20 Οκτωβρίου).
Μάλιστα, διαπιστώνει ότι οι αγορές πιθανότατα έχουν ήδη τιμολογήσει πλήρως μια αναβάθμιση αξιολόγησης, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων να διαπραγματεύεται περίπου 30-40 μ.β. χαμηλότερα από το 10ετές ιταλικό.
Όπως υπενθυμίζει η Societe Generale, η Moody’s θα αναθεωρήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου.
Ο οίκος αξιολόγησης αξιολογεί επί του παρόντος την Ελλάδα σε Ba3 και αναθεώρησε την προοπτική (outlook) σε θετική τον Μάρτιο του 2023. Καθώς η αξιολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, η Societe Generale πιστεύει ότι θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε Ba2 και θα διατηρήσει την προοπτική θετική.
![]()
Τα δημόσια οικονομικά και η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά από το 2016 και η νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις γενικές εκλογές του Ιουνίου σχεδόν διασφαλίζει τη συνέχεια της πολιτικής για άλλα τέσσερα χρόνια, αναφέρει η Societe Generale. Πολλοί οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν πρόσφατα την αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB, συμπεριλαμβανομένου του Scope στις 4 Αυγούστου και του DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, κατά την Societe Generale ο S&P θα είναι ο πρώτος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που θα δώσει στην Ελλάδα αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας (στις 20 Οκτωβρίου), ακολουθούμενος από τον Fitch (την 1η Δεκεμβρίου).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παράθυρο διπλωματίας πριν από τη λήξη του τελεσιγράφου για το Ιράν
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Δελτίο Τύπου FY 2025
- «Πραγματικά απαράδεκτο»: Αντίδραση και του Πάπα στον Τραμπ για την απειλή κατά του Ιράν
- Επιμένει ο Κασσελάκης για το πως προσλήφθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης ως ειδικός επιστήμονας το 2007
- Axios: Σημειώθηκε πρόοδος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Κορυφώνεται η αγωνία καθώς η διορία Τραμπ τελειώνει
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες προκάλεσε το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν
- Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Ανιστόρητη πολιτική, θεσμική ελαφρότητα και ευτελισμός του Συντάγματος
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Την άρση της ασυλίας του ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








