Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου ότι το πρώτο μέρος της χρηματοδότησης-γέφυρας της Ελλάδας, ένα ποσό ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα είναι διαθέσιμο εντός του Ιουλίου, όπως έκανε σήμερα γνωστό ο ειδικός των Χριστιανοδημοκρατών σε δημοσιονομικά θέματα Έκχαρτ Ρέμπεργκ.
Τα κεφάλαια θα καταστούν διαθέσιμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), ένα ευρωπαϊκό ταμείο το οποίο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι για τις εκταμιεύσεις θα χρειάζεται η έγκριση όλων των κρατών μελών της ΕΕ.
Ο Σόιμπλε τόνισε ακόμη στην επιτροπή ότι η κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στην ευρωζώνη, δεν θα αντιμετωπίσουν κανέναν οικονομικό κίνδυνο από τη χρήση του ΕΜΧΣ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΤΑ: «Πυρ ομαδόν» από βουλευτές της ΝΔ για τους ερασιτεχνισμούς Σκλήκα – Θέατρο σκιών από Παπαστεργίου, Παπαχρήστου
 - Βορίζια: Ψάχνουν σε καταφύγια και μαντριά τα τρία αδέρφια – Καμία πολιτική δήλωση κατευνασμού
 - Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Ανοδικά οι μετοχές αυτοκινήτων
 - Microsoft: Eπενδύει 15,2 δισ. δολάρια για τεχνητή νοημοσύνη στα ΗΑΕ
 - ΟΠΕΚΕΠΕ: Να τα «γυρίσει» προσπάθησε ο Στρατάκος για το «ποιος τις γ… τις εγκυκλίους;» που έλεγε στον «Φραπέ»
 - Κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη για τα πατίνια
 - ΕΥΔΑΠ: Επέκταση της αρμοδιότητάς της σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα
 - FLEXOPACK: 21 στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option Plan
 
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 






