Κύμα θεάσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή πολιτική αεροπορία
Η Σουηδία θα επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια κορώνες (470 εκατ. δολάρια) σε περισσότερα συστήματα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοίνωσε σήμερα 10/10, ο υπουργός Άμυνάς της, επικαλούμενος αυξανόμενη απειλή λόγω παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου.
«Πρόσφατες παραβιάσεις και θεάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών υπενθυμίζουν ότι οι απειλές από τον αέρα αποτελούν όλο και μεγαλύτερο μέρος των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων. Πρέπει να αμυνθούμε εναντίον αυτού», έγραψε στο X ο υπουργός Άμυνας, Πολ Τζόνσον.
Η σκανδικαβική χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ, θα αποκτήσει συστήματα για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, θα αναπτύξει μη επανδρωμένα καταδιωκτικά αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις και θα εγκαταστήσει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, μεταξύ άλλων μέτρων, πρόσθεσε ο υπουργός.
Ένα κύμα θεάσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή πολιτική αεροπορία, δημιουργώντας ανησυχίες για υβριδικές επιθέσεις με στόχο συμμάχους της Ουκρανίας στην Ευρώπη. Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι έχει ανάμιξη στα επεισόδια αυτά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λευκός Οίκος για το Νόμπελ Ειρήνης – «Ο Τραμπ βάζει τέλος σε πολέμους και σώζει ζωές»
- Ισραήλ: Δημοσιεύτηκε λίστα με 250 Παλαιστίνιους που θα απελευθερωθούν
- Ήρθαν τα self-test για αλκοόλ στα φαρμακεία – Από 5 έως 7 ευρώ το κόστος – Πως λειτουργούν
- Harley-Davidson: Νέο κατάστημα στο Κορωπί
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβολή της εξέτασής της ζήτησε η Παρασκευή Τυχεροπούλου
- Ναυτεργάτες: 24ωρη απεργία στα λιμάνια της Αττικής στις 14 Οκτωβρίου για την «13ωρη εργασία»
- ΚΚΕ: Επιστολή ευρωβουλευτών στον επίτροπο Γεωργίας για στήριξη των κτηνοτρόφων απέναντι στην ευλογιά
- ΑΔΜΗΕ: Ρεκόρ εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στο α΄ εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις