Ο υπουργός Αμυνας Πολ Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη σταθερή μας υποστήριξή προς το Κίεβο
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα προσφέρει η Σουηδία στην Ουκρανία, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εναρμόνιση της πολιτικής της με τις επιλογές και τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προσφέρει πακέτο 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 7,39 δισεκατομμύρια ευρώ) ως ενίσχυση στην Ουκρανία τα έτη 2026 και 2027.
Και η βοήθεια έρχεται καθώς το Κίεβο αναζητά περισσότερη υποστήριξη από τους συμμάχους του για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας.
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Πολ Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου τόνισε “ ότι αυτή η πρωτοβουλία “υπογραμμίζει τη σταθερή μας υποστήριξή» προς το Κίεβο.
«Σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός και ακόμη και ειρηνευτικής συμφωνίας, η σουηδική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα παραμείνει σημαντική και θα συνεχιστεί μετά από μια κατάπαυση του πυρός ή μια τελική ειρηνευτική συμφωνία», πρόσθεσε.
Το Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε επίσης την ύπαρξη ενός άλλου πακέτο βοήθειας που περιλαμβάνει 18 μονάδες πυροβολικού Archer με πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, συστήματα αεράμυνας και εξοπλισμό παράκτιας επιτήρησης.
Η Σουηδία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος δωρητής της ΕΕ στην Ουκρανία σε σχέση με το ΑΕΠ της.
Η Γερμανία έχει καταστεί σύμφωνα με τα στοιχεία ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και τώρα στέλνει περισσότερα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Khaby Lame: Deal μαμουθ ύψους 975 εκατ. δολαρίων για τον Σενεγαλέζο Τικ Τόκερ
- “Πράσινο φως” από την Κίνα για εισαγωγή της πρώτης παρτίδας τσιπ ΑΙ H200 της Nvidia
- Στους 34 οι νεκροί από τη φονική κατολίσθηση στην Ινδονησία
- Σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τη φονική έκρηξη στη ΒΙΟΛΑΝΤΑ
- Η SoftBank επενδύει έως και 30 δισ. δολάρια επιπλέον στην OpenAI
- Συνεχίζεται η άνοδος του χρυσού, ξεπέρασε τα 5.200 δολάρια
- Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 ετών το δολάριο
- Tenitt: Επόμενη στάση Ελλάδα για τη ‘’μικρή’’ Blueground που ίδρυσε ο γιος του Θ. Συριανού (ΕΖΑ)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








