Υπάλληλος παρακολουθούσε τους λογαριασμούς πελατών της τράπεζας ανάμεσα στους οποίους και της Πρωθυπουργού της χώρας
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Intesa Sanpaolo ζήτησε συγγνώμη την Κυριακή για μια ντροπιαστική παραβίαση της ασφάλειας, που φέρεται να είχε στόχο την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι (Giorgia Meloni) και άλλα σημαντικά πρόσωπα.
Η εφημερίδα Domani την Πέμπτη ανέφερε ότι ένας υπάλληλος της Intesa απολύθηκε αφού ανακαλύφθηκε ότι είχε κατασκοπεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων πελατών, συμπεριλαμβανομένου της Meloni.
«Όπως δημοσιοποιήθηκε, ένας υπάλληλος της τράπεζάς μας, μέσω συμπεριφοράς που παραβίαζε σοβαρά τους νόμους, τους κανονισμούς και τις εσωτερικές διαδικασίες, απέκτησε αδικαιολόγητη πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με ορισμένους πελάτες», ανέφερε η Intesa σε δήλωση.
“Ειδοποιήσαμε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, απολύσαμε τον υπάλληλο και υποβάλαμε καταγγελία. Λυπούμαστε βαθύτατα για ό,τι συνέβη και ζητούμε συγγνώμη. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά”, πρόσθεσε.
Η Μελόνι αναγνώρισε το αναφερόμενο περιστατικό σε μια συνέντευξη του Σαββάτου στο ειδησεογραφικό TG5, λέγοντας ότι αναμένει από το δικαστικό σώμα να ερευνήσει τι συνέβη.
“Νομίζω ότι υπάρχουν υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν παράνομα πληροφορίες και τις πουλούν; Πιθανώς υπάρχουν συμφέροντα πίσω από αυτό”, είπε.
Το Σάββατο, πηγές στην Intesa ανέφεραν ότι η τράπεζα θα διορίσει έναν συνταξιούχο ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας των Καραμπινιέρων, τον Αντόνιο Ντε Βίτα, για να επιβλέπει τις υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας της τράπεζας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








