Διεθνή

Σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω παγετού

Financialreport.gr

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή λόγω παγετού και δεν είναι σαφές πότε θα ξαναρχίσει η κανονική του λειτουργία, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του αεροδρομίου που μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν τις αναχωρήσεις των πτήσεων μετά την χιονόπτωση και τον παγετό (μαύρος πάγος, λεπτό στρώμα πάγου που παίρνει το χρώμα της ασφάλτου) που έπληξαν το αεροδρόμιο την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πληρώματα εδάφους κατέβαλαν προσπάθειες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τον αποπαγετισμό (de-icing) της πίστας και των επιχειρησιακών χώρων, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες και η συνεχής παγωμένη βροχόπτωση δεν επέτρεψαν την αποκατάσταση της ασφάλειας.

Οι επιφάνειες παραμένουν εξαιρετικά ολισθηρές, γεγονός που δεν επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu