Ελλάδα

Σοβαρές καταγγελίες από το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο (Βίντεο)

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Εκπρόσωπος της διοίκησης προειδοποιεί για μεγάλο βιομηχανικό ατύχημα και καταλογίζει ευθύνες σε κράτος και εργοδότες για τους έντεκα τραυματίες

Σοβαρές καταγγελίες για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και απουσία κρατικών ελέγχων στην ευρύτερη βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου διατύπωσε ο Σταύρος Χρηστίδης από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής, με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε επιχείρηση στη συμβολή των οδών Μεγαρίδος και Χίου.

Η φωτιά προκάλεσε τον τραυματισμό 11 ανθρώπων, ενώ τρεις νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον δύο ακόμη επιχειρήσεις της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο (Βίντεο)

Το εργοστάσιο κάηκε ολοσχερώς, ενώ υπάρχουν δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά

«Θα θρηνήσουμε θύματα»

«Δεν υπάρχουν στελεχωμένα τμήματα του κράτους που να έρχονται εδώ να ελέγχουν τους εργοδότες που αφήνουν ξέφραγο αμπέλι τους χώρους εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός πολύ μεγαλύτερου βιομηχανικού ατυχήματος στη Δυτική Αττική.

Όπως τόνισε, «εδώ πέρα υπάρχουν διυλιστήρια, υπάρχουν εταιρείες με χημικά. Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα».

Ο ίδιος ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες και κάλεσε την κυβέρνηση, το υπουργείο και τους εργοδότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Ευχόμαστε αρχικά στους συναδέλφους που είναι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο γρήγορη ανάρρωση και στις οικογένειές τους κουράγιο. Να πάρει τώρα ευθύνη το υπουργείο, η κυβέρνηση και οι εργοδότες, να μη θρηνήσουμε θύματα. Να ακυρωθούν όλα αυτά που γίνονται εδώ πέρα, τα σχέδια που υπάρχουν, που έχουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους. Να πηγαίνουμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς, όρθιοι», δήλωσε.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι και η καταγγελία που έκανε σχετικά με τη λειτουργία επιχειρήσεων παρά την επικίνδυνη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από τη φωτιά.

«Βλέπετε εδώ την περιοχή. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο προστασίας. Βλέπετε εδώ πέρα να υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί; Να υπάρχουν μέτρα προστασίας; Βλέπετε επιχειρήσεις που παίρνουν φωτιά και καίνε τρεις ώρες και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο μηχανισμός του κράτους για να έρθει να τη σβήσει», είπε, για να προσθέσει:

«Οι εργαζόμενοι, τώρα πήγαμε εμείς και βγάλαμε από τα εργοστάσια κόσμο που δούλευε γιατί οι εργοδότες θέλανε να συνεχίσουν να δουλεύουνε».

Σε ερώτηση για την έκταση της πυρκαγιάς, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι, σύμφωνα με όσα γνώριζε το Εργατικό Κέντρο, η φωτιά δεν περιορίστηκε σε μία μόνο εγκατάσταση.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε δεν είναι μόνο μία επιχείρηση που έχει πάρει φωτιά. Είναι και άλλες δύο – τρεις επιχειρήσεις», δήλωσε, ενώ υποστήριξε ότι μόνο στην περιοχή του Ασπροπύργου έχουν καταγραφεί περίπου 460 πυρκαγιές τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είχε γίνει εκκένωση των χώρων εργασίας όταν ενεργοποιήθηκε το 112, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα τους βγάλαμε εμείς από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου πήγαμε και εκκενώσαμε χώρους».

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu