Οικονομία

S&P: Δεν έληξε η κρίση στην ευρωζώνη

Αν και τα χειρότερα έχουν περάσει, η κρίση της Ευρωζώνης απέχει πολύ από το τέλος της, υποστηρίζει σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Ο αναλυτής της S&P Μόριτς Κρέμερ υποστηρίζει στην έκθεση πως, αν και η οξεία φάση της κρίσης πιθανόν έχει περάσει, χάρη στη δέσμευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι να κάνει «ότι χρειασθεί» για να μη διαλυθεί η Ευρωζώνη, αυτή η δέσμευση «ενστάλαξε μία αίσθηση εφησυχασμού όσον αφορά την πολιτική».

Ο οίκος θεωρεί ότι η Ευρωζώνη εισέρχεται πλέον σε «μία δύσκολη φάση χαμηλής ανάπτυξης», καθώς οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά συνεχίζουν να προσπαθούν να μειώσουν τα χρέη τους, σε μία περίοδο αδύναμης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η προοπτική να βυθισθεί σε μία τρίτη ύφεση η οικονομία της Ευρωζώνης «διαταράζει την αίσθηση της ησυχίας και επιτυχίας μερικών υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής», αναφέρει ο κ. Κρέμερ, ο οποίος δεν βλέπει κάποια άμεση βελτίωση στον ορίζοντα.

close menu