Η μη καταβολή των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν θα θεωρηθεί από τον οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s, κήρυξη επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει το οφειλόμενο ποσό στην ΕΚΤ , «ο Standard & Poor’s δεν θα υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε ‘SD’» (σ.σ. selective default, επιλεκτική χρεοκοπία) ενδέχεται πάντως να υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κάτω από το σημερινό επίπεδο (CCC), διευκρίνισε ο οίκος.
«Εξ όσων γνωρίζουμε, η ΕΚΤ διακρατεί το σύνολο των κρατικών ομολόγων τα οποία είχε λάβει κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής τους το 2012. Αυτός είναι ο λόγος που η μη εξόφληση των ομολόγων δεν θα επηρεάσει άμεσα τους ιδιώτες πιστωτές», επιχειρηματολογεί ο S&P.
Η Ελλάδα καλείται να προχωρήσει σε αρκετές μεγάλες πληρωμές ως το τέλος του καλοκαιριού. Αναμένεται να καταβάλει 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ ως την 30ή Ιουνίου, καθώς και 6,7 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ σε δύο δόσεις , την πρώτη, ύψους 3,45 δισεκ. ευρώ, την 20ή Ιουλίου και τη δεύτερη, ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ, έως την 20ή Αυγούστου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- H πραγματικότητα διέψευσε τις καθησυχαστικές «εκτιμήσεις» Τσάφου
- Νέα διοικητική σύνθεση στην ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ (όμιλος Aktor)
- Εκρηκτικό ράλι στο πετρέλαιο στα 119 δολάρια εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- ΙDM Capital & LR Group: Ετοιμάζουν το το Nika Bay, «αντίπαλο δέος» του Costa Navarino
- Τροποποιήσεις από το ΥΠΕΝ για την επένδυση Σκλαβενίτη στο χώρο της πρώην Πίτσος στο Ρέντη
- Πτώση στις τιμές του πετρελαίου υπόσχονται οι ΗΠΑ μέσω του ελέγχου στα Στενά του Ορμούζ
- Aυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία η Νορβηγία
- Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφτεί την Κύπρο τη Δευτέρα 9/3
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








