Moody’s και Fitch έθεσαν επίσης υπό επανεξέταση την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου του Ισραήλ
Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global υποβάθμισε σε «αρνητική» –από «σταθερή»– την προοπτική του αξιόχρεου που αποδίδει στο κράτος του Ισραήλ (AA-/A-1+) την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, επικαλούμενος τον κίνδυνο ο πόλεμος μεταξύ ισραηλινού στρατού και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς να έχειευρύτερο αντίκτυπο στην οικονομία και στην κατάσταση ασφαλείας της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s και Fitch έθεσαν επίσης υπό επανεξέταση την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου του Ισραήλ (A1), ενόψει ενδεχόμενης υποβάθμισής του, εξαιτίας του πολέμου και του κινδύνου κλιμάκωσης και εξάπλωσής του.
Σε ανακοίνωσή του, ο S&P Global σημείωσε πως «επί του παρόντος, εκτιμάμε ότι η σύρραξη θα παραμείνει επικεντρωμένη στη Γάζα και δεν θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ως έξι μήνες».
Συμπλήρωσε πως ενδέχεται να επαναφέρει την προοπτική του αξιόχρεου στο επίπεδο «σταθερή» αν υπάρξει επίλυση της σύγκρουσης και κατά συνέπεια «μείωση των περιφερειακών και εγχώριων κινδύνων ασφαλείας, χωρίς υλικές μακροπρόθεσμες συνέπειες στην ισραηλινή οικονομία και στα δημόσια οικονομικά». Πρόσθεσε ότι η διεθνής υποστήριξη θα μπορούσε να αμβλύνει κάποιες από τις αρνητικές μακροοικονομικές επιπτώσεις για το Ισραήλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συναγερμός στη Σαουδική Αραβία από φωτιά σε εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Aramco
- Σε κόκκινο συναγερμό Αττική και πολλές περιοχές για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
- Πεζεσκιάν: Παράθυρο ευκαιρίας για συμφωνία και τέλος στην κατάσταση “μήτε πολέμου, μήτε ειρήνης”
- Καταγγελία για τα email «Ασφαλούς Κολύμβησης»: Στο μικροσκόπιο η χρήση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
- Διαστημικά σκουπίδια: Η νέα αγορά δισεκατομμυρίων που γεννιέται σε τροχιά
- Apple: Ενσωματώνει το Qwen της Alibaba στο Apple Intelligence για χρήστες Mac στην Κίνα
- Αναφορές για τον θάνατο του πατέρα του Λιονέλ Μέσι – Αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση
- Ιράν: «Ναι» σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ, αλλά όχι σε άμεσο άνοιγμα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








