Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ Federal Deposit Insurance Corporation αποφάσισε τη Δευτέρα να προχωρήσει σε διάσπαση της Silicon Valley Bank (SVB) και να πραγματοποιήσει δύο ξεχωριστές δημοπρασίες, αφενός για τη μονάδα παραδοσιακής τραπεζικής και τις καταθέσεις και αφετέρου για τη μονάδα private banking, αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή για την προβληματική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το FDIC θα αναζητήσει προσφορές για τη Silicon Valley Private Bank έως τις 22 Μαρτίου και για την τράπεζα μέχρι τις 24 Μαρτίου.
Την περασμένη εβδομάδα, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η FDIC σχεδίαζε να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης για την SVB, με τη ρυθμιστική αρχή να επιδιώκει μια πιθανή διάσπαση της τράπεζας.
Η μητρική εταιρεία SVB Financial Group είχε καταθέσει την Παρασκευή αίτηση προστασίας από τους πιστωτές (Chapter 11) και ζήτησε αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία αφού απέτυχαν τα μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επένδυση σε μονάδα τέφρας στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε η Τιτάν
- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο Magic Seas του Μιχάλη Μποδούρογλου
- Στο Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης την Τρίτη ο Μητσοτάκης
- Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ
- Ideal Holdings: 25 Ιουλίου η αποκοπή του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου
- Παπουτσάνης: Εντυπωσιακή αύξηση +27% πωλήσεων στο α΄εξάμηνο με όπλο τις οι εξαγωγές
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν πρόκειται για Κυβέρνηση αλλά για εγκληματική συμμορία που κοιτάει να καλύψει τα ίχνη της
- Τρεις σεισμοί στον Πύργο Ηλείας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις