«Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε 20 δικαστές και εισαγγελείς τους τελευταίους δέκα μήνες λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας», γράφει το Spiegel Online, επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, με τίτλο «Απολύσεις Ελλήνων δικαστικών και εισαγγελέων λόγω οκνηρίας και ανεπάρκειας».
Αφορμή μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών ενεργειών. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελείς “έλαμψαν” δια της οκνηρίας, της ανεπάρκειας και της απουσίας τους.
Δεν είναι ωστόσο μόνο δικαστές και εισαγγελείς που ευθύνονται για την κακή κατάσταση των ελληνικών δικαστηρίων. Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι εντελώς απαρχαιωμένο. Έτσι για παράδειγμα οι δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για στίβες φακέλων και εν μέρει χειρόγραφα έγγραφα που πρέπει μεταφέρονται πέρα δώθε σε καρότσια σουπερμάρκετ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,7% στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο 2025
- ΙΕΛΚΑ: Εκτίμηση για αύξηση 1,3% των πωλήσεων και 0,2%-0,3% του όγκου στο λιανεμπόριο το α΄εξάμηνο του 2026
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην ΑΜΒΡΟΣΙΑ για την εκαγορά της 3P SALADS ΑΕ
- Το ευρώ υποχωρεί οριακά 0,03% στα 1,1910 δολάρια
- AS Company A.E.: Το Οικονομικό Ημερολόγιο του 2026 και οι κρίσιμες ημερομηνίες για επενδυτές
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου – Με πέντε βουλευτές η Πλεύση Ελευθερίας
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- A.S. ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜ. ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








