«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών, στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε, ούτε έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει. Η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Πειραιώς.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά σε τέσσερις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην περσινή του επίσκεψη στη ΔΕΘ, που αφορούσαν το ρυθμό ανάπτυξης, την πορεία των επενδύσεων, τον αριθμό των συμβασιούχων και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα τελικά ήταν διαφορετική.
«Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στο παρελθόν που έρχονται σε προφανή σύγκρουση με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις δήλωσε: «Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, ό,τι και να εξαγγείλει, με όποιο ορίζοντα, ουδεμία σημασία έχει. Ο κ. Τσίπρας φεύγει και η ΝΔ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της την επομένη των εκλογών».
«Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο με την ακατάσχετη παροχολογία την πορεία της χώρας», επανέλαβε μετά από σχετική ερώτηση υπογραμμίζοντας πως «το δικό μας πρόγραμμα είναι κοστολογημένο στη λεπτομέρειά του».
Σχετικά με την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας που ανήκε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της πΓΔΜ, η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες αυτή της συμφωνίας.
Σε ό,τι αφορά τα δάνεια της ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σημείωσε αρχικά πως όπως αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής είναι απολύτως σύννομα. Διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011 και πως όλη η κρατική επιχορήγηση του 2017 πήγε για κάλυψη οφειλών και δανείων.
Ειδικά για την πορεία των οικονομικών τής ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριακού Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, ανέφερε πως π.χ. το 2017 οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 75,6% και αυτό, τόνισε, είναι δείγμα γραφής.
Προσέθεσε πως έχει ενδιαφέρον να πει η κυβέρνηση και να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι σήμαινε η επιστολή Τσίπρα στην Εθνική Τράπεζα περί ειδικού καθεστώτος μεταχείρισης των δανείων του κυβερνώντος κόμματος, τι έγινε με το κτίριο της Κουμουνδούρου και ποιος κρύβεται πίσω από offshore που εμφανίζεται να είναι μέτοχος της Αυγής.
Επιπλέον αναφερόμενη στις σημερινές επιθέσεις του Ρουβίκωνα μίλησε για οργανωμένη συμμορία που εξευτελίζει τη χώρα και προσέθεσε: «Η ευθύνη για τη δραστηριότητα του Ρουβίκωνα βαρύνει την κυβέρνηση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Austriacard: Στα 4,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2026 – Αύξηση EBITDA κατά 11%
- Τζέιμι Ντίμον: Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Άλμα 3,67% από Bayer
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2026
- ΗΠΑ: Επιστροφές δασμών 35,5 δισ. δολαρίων για 8,3 εκατ. αποστολές τον Μάιο
- Πούτιν: Σε ανάπτυξη ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat έως το τέλος του έτους
- Alter Ego Media: Από τα media στα γυμναστήρια με επένδυση €4,75 εκατ. στην Alterlife
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








