Επιχειρήσεις

Σπύρος Λαφαζάνης: Ο οινοποιός που γίνεται ξενοδόχος στη Μεσσηνία

Ο Σπύρος Λαφαζάνης

Με 49 δωμάτια και πισίνες

Σε μια νέα δραστηριότητα μπαίνει ο γνωστός οινολόγος Σπύρος Λαφαζάνης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, μέσω της εταιρείας Νέστωρ ΑΕ, ετοιμάζει ξενοδοχειακή επένδυση παραπλεύρως ενός εκ των οινοποιείων, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τετράστερο ξενοδοχείο, το οποίο θα έχει, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια που προεγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης του Δήμου Τριφυλλίας, 49 δωμάτια και 124 κλίνες, ενώ θα διαθέτει και πισίνες.

Το εν λόγω κατάλυμα θα στεγαστεί σε ήδη υπάρχον ακίνητο με συνολική επιφάνεια 69,8 περίπου στρεμμάτων (εντός του οποίου βρίσκεται το οινοποιείο), στην τοποθεσία “Πυργάκι” του Πύργου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, ενώ θα το φέρει εις πέρας η εταιρεία Νέστωρ, στην οποία ο Σπύρος Λαφαζάνης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, με Αντιπρόεδρο τον γιο του Βασίλη Λαφαζάνη και μέλη την Αθηνά Λαφαζάνη, τον οινολόγο Κώστα Νοδάρα και τον Σταύρο Σταυρόπουλο.

H Aθηνά Λαφαζάνη.

Στα 1,8 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Νέστωρ για το 2024

Η επένδυση αυτή έρχεται σε μια σχετικά θετική στιγμή για την εταιρεία, καθώς ο κύκλος εργασιών για το 2024 ανήλθε στα 1,89 εκατ. ευρώ έναντι 1,172 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ σημειώθηκαν ζημιές ύψους 10.949,39 ευρώ έναντι κερδών 50.392,93 ευρώ της προηγουμένης χρήσης του 2023.

Με βάση τα όσα αναφέρονται από την εταιρεία, οι προοπτικές για την χρήση 2025, «ευελπιστούμε να είναι σε πιο καλά επίπεδα από όσο ήταν τα αποτελέσματα του 2024», ενώ δεν αναφέρεται κάτι πιο συγκεκριμένο, σε σχέση για τα οικονομικά κυρίως, για την καινούργια επένδυση της οικογένειας, η οποία, εν έτει 2025, συμπληρώνει πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας στο κρασί.

Το οινοποιείο Νέστωρ όπου θα στεγαστεί το ξενοδοχείο

Εmperia Group: Τρία οινοποιεία και προσεχώς ένα ξενοδοχείο 

Αξίζει να σημειωθεί το 2024 η οικογένεια Λαφαζάνη ”ένωσε” τα τρία οινοποιεία που διαθέτει σε Νεμέα, Μεσσηνία και Πάτρα κάτω από την ομπρέλα της Emperia Group. Ο Χημικός-Οινολόγος Σπύρος Λαφαζάνης είναι η δεύτερη γενιά της εταιρείας, συνεχίζοντας το όραμα του πατέρα του Βασίλη και της μικρής οινοποιητικής μονάδας της οικογένειας στον Πειραιά, δημιούργησε το Lafazanis Winery στην ιστορική περιοχή της Νεμέας Κορίνθου.

Ακολούθησε το αποσταγματοποιείο στην ίδια περιοχή, και το οινοποιείο Nestor Wines στην Τρυφιλία Μεσσηνίας, παράλληλα με ένα δεύτερο αποσταγματοποιείο στην περιοχή. Το επόμενο απόκτημα του ομίλου, το οινοποιείο της Πατραϊκής, εξελίχθηκε στην εταιρία Ambelos, που στεγάζει επίσης τον κλάδο της χυμοποίησης και παραγωγής υποκατάστατων ζάχαρης.

Τελευταία προσθήκη του oμίλου SPYROS LAFAZANIS EMPERIA GROUP, ένα κτήμα 300 στρεμμάτων γειτονικά του Lafazanis Winery, που έχει ήδη καλλιεργηθεί με διαλεχτές ελληνικές ποικιλίες ακολουθώντας βιολογικές μεθόδους.

Σήμερα, τη σκυτάλη έχει πάρει και η τρίτη οινοποιητική γενιά Λαφαζάνη, η Manager Αθηνά και ο Οινολόγος Βασίλης, τα παιδιά του Σπύρου Λαφαζάνη, τα οποία και θα έχουν και την εποπτεία σχετικά με το νέο ξενοδοχείο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu