Στα 0,5 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ζημίες της Intracom στο α’ 6μηνο του 2018, έναντι ζημιών 1,2εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες ανέρχονται σε € 200,7 εκατ., αυξημένες κατά 1,7 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 (Πωλήσεις Η1 2017: €197,4 εκατ.).
Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε € 13,7 εκατ. έναντι € 13,8 εκατ. το Η1 2017.
Το EBITDA του Ομίλου επιβαρύνεται κατά -€ 0,7 εκατ., από το αποτέλεσμα θυγατρικής υπό εκκαθάριση.
Το αναμορφωμένο EBITDA του Ομίλου για το Η1 2018 ανέρχεται σε € 14,4 εκατ.
Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε € 1,8 εκατ. αυξημένα κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. (ΕΒΤ Η1 2017: € 1,1 εκατ.)
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου η INTRAKAT εστιάζει πλέον στους τομείς των κατασκευών, ΣOΙΤ, και παραχωρήσεων, μεταβιβάζοντας τις δραστηριότητες της Ενέργειας και του Real Estate στην INTRACOM HOLDINGS.
Οι προς πώληση δραστηριότητες δημοσιεύονται στις καταστάσεις του Ομίλου Intrakat ως διακοπείσες.
Σε επίπεδο ενοποιημένων μεγεθών του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS τα μεγέθη εμφανίζονται συνολικά καθώς οι παραπάνω δραστηριότητες παραμένουν στον Ομιλο.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου INTRAKAT από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες, διαμορφώθηκαν σε € 86,9 εκατ. από € 78,1 εκατ. το Η1 2017.
O Ομιλος κατέγραψε αύξηση στη λειτουργική του κερδοφορία κατά 15,3%, με EBITDA € 6,8 εκατ. έναντι € 5,9 εκατ. το Η1 2017.
Την 30/6/2018 ο Ομιλος INTRAKAT διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους € 423 εκατ.
Πλέον του ανεκτέλεστου, ο όμιλος INTRAKAT, έχει μειοδοτήσει σε νέα έργα ύψους € 128 εκατ., για τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή τους.
Οπως είχε αναφερθεί και στα αποτελέσματα του 2017, το συνολικό αποτέλεσμα της INTRASOFT INTERNATIONAL καθώς και του Ομίλου, επιβαρύνεται με το αποτέλεσμα της θυγατρικής Global Net Solutions, η οποία έχει τεθεί σε εκκαθάριση. Η επίδραση της GNS στα αποτελέσματα του εξαμήνου ανέρχεται σε -€ 0,7 εκατ.
Χωρίς το αποτέλεσμα της GNS, ο όμιλος INTRASOFT INTERNATIONAL καταγράφει ενοποιημένες πωλήσεις € 80,9 εκατ. έναντι € 84,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Συγκρατεί ωστόσο τα επίπεδα της κερδοφορίας στα επίπεδα του Η1 2017, τόσο σε επίπεδο EBITDA όσο και σε προ φόρων.
To ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε € 377 εκατ., ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς υπέγραψε νέες συμβάσεις αξίας € 110 εκατ.
Η IDE (Intracom Defense Electronics) κατέγραψε πωλήσεις € 33,4 εκατ., μείωση κατά 8,8% σε σχέση με το Η1 2017.
Η λειτουργική της κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε € 2,7 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε € 2,3 εκατ. από € 1,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ξεπερνά τα € 82 εκατ., και οι νέες συμβάσεις που υπέγραψε ανήλθαν σε € 39 εκατ. IDE (Intracom Defense Electronics)
_x000D_
_x000D_

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο μυαλό του Άδωνι: Ο Ανδρουλάκης γνώριζε για ΟΠΕΚΕΠΕ, όχι όμως ο Κυριάκος…
- Αίγυπτος: Πλωτό γεωτρύπανο ναυάγησε στον Κόλπο του Σουέζ
- HELLENiQ ENERGY: Απέκτησε την ΑΒΟ ENERGY και μαζί 22 έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1,5 GW
- Τραμπ – Μασκ: Μεγαλώνει η κόντρα με απειλές για απέλαση και περικοπή επιδοτήσεων
- Δ. Καρδοματέας, Γ. Διευθυντής ΚΑΠΕ: Αναγκαία η ενίσχυση των αγορών υδρογόνου και βιομεθανίου
- Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά ομολογιών της Aegean
- ΚΑΕ Αρης: Οι επιχειρηματίες Αντωνιάδης και Διακογιάννης της Seafair τα “μάτια” του Σιάο στην νέα εποχή
- Στο μυαλό του Σωκράτη Κόκκαλη για την Intralot: Από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και τον κρατικό ΟΠΑΠ μέλος παγκόσμιου ομίλου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις