Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδος μειώθηκε κατά 1.170 ευρώ μεταξύ 2011 και 2012 σύμφωνα με στοιχεία για τους περιφερειακούς λογαριασμούς που έδωσε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συνολικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μειώθηκε το 2012 κατά 6,3% σε ετήσια βάση, ενώ η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία μειώθηκε το 2012 κατά περίπου 11,1 δισ. ευρώ ή 6,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2012 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 17.507 ευρώ από 18.677 ευρώ το 2011. Μείωση καταγράφηκε και στις 13 περιφέρειες της χώρας, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στην Ήπειρο (8,3%), την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (7,9%) και την Κρήτη (7,9%).
Η ΑΠΑ διαμορφώθηκε το 2012 στα 171,216 δισ. ευρώ από 182,302 δισ. ευρώ το 2011. Επίσης, μείωση σημειώθηκε και στις 13 περιφέρειες της χώρας, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στην Ήπειρο (7,8%), την Κεντρική Μακεδονία (7,6%) και την Κρήτη (7,3%).
Όσον αφορά στη συμμετοχή των περιφερειών στη δημιουργία της ΑΠΑ, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν η Αττική (48,9%), η Κεντρική Μακεδονία (13,4%) και η Θεσσαλία (4,9%). Στον αντίποδα, τη μικρότερη συμμετοχή έχουν το Βόρειο Αιγαίο (1,4%), τα Ιόνια Νησιά (1,8%), η Ήπειρος (2,2%) και η Κεντρική Μακεδονία (2,2%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές services και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Titan: Εξαγόρασε την Standard Υποδομών με λατομείο στην Κρήτη
- Παπουτσάνης: Στο 22,67% μειώθηκε το ποσοστό του Γ. Γκάτζαρου, προέδρου του ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








