Στα 17,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της ΕΥΔΑΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2018, έναντι 11,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξημένα κατά 50%.
Οι Ελεύθερες Ταμιακές Ροές (FCFF) αυξήθηκαν στα 47,3 εκατ. ευρώ από 34,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2017.
Το πρώτο εξάμηνο του 2018, η ΕΥΔΑΠ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της, επιβεβαιώνοντας τη συνέπεια και τη δυναμική της λειτουργίας της.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,6 εκατ. ευρώ (+1,1%) και διαμορφώθηκε στα 153,4 εκατ. ευρώ από 151,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017.
Η ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 5,7 εκατ. ευρώ (-4,0%), διαμορφωμένο στα 136,8 εκατ. ευρώ, αύξησε το μικτό περιθώριο κέρδους κατά 3,7 εκατ. ευρώ (+6,4%), ήτοι 61,2 εκατ. ευρώ από 57,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Αναφορικά με τους δείκτες μέτρησης αποδοτικότητας, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)* της Εταιρίας παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 7,7 εκατ. ευρώ (+26%) και διαμορφώθηκαν στα 36,7 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ το EBITDA margin διαμορφώθηκε στο 23,9% από 19,1%.
Ομοίως αύξηση 67,8% παρουσιάστηκε και στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT)* τα οποία διαμορφώθηκαν στα 17,4 εκατ. ευρώ από 10,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Το EBIT margin διαμορφώθηκε στο 11,4% από 6,8%.
Ανοδικά κινήθηκαν και τα κέρδη προ φόρων της ΕΥΔΑΠ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, διαμορφωμένα στα 26,1 εκατ. ευρώ από 20,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 28%.
Στόχος της Εταιρείας είναι ο περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών και η συνεχής βελτίωση και απλούστευση των εταιρικών διαδικασιών, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού που ακολουθείται, με την ταυτόχρονη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: Αύξηση 17,5% στην ηλεκτρική ισχύ στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Υπουργικό: Με τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση ο Μητσοτάκης λόγω κορονοϊού
- Καμία παράταση για τον διαγωνισμό των standalone μπαταριών που λήγει την Παρασκευή
- Eurobank: Με 32,67% η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο
- Xειμερινός τουρισμός: Εκσυγχρονίζονται Μπάφι (Πάρνηθα) και το χιονοδρομικό στο Περτούλι
- Manpower: Εξι στους δέκα εργοδότες παγκοσμίως επενδύουν στην αυτοματοποίηση εργασίας
- Ferst Logistics: Αύξηση τζίρου και επενδύσεις για την εταιρεία που εξαγόρασε η Μελίνα Τραυλού
- Fed: Μειώνει τα επιτόκια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








