Στα 312,8 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος στις 30 Ιουνίου του 2015, σύμφωνα με στοιχεία από το Δελτίο Δημοσίου Χρέους, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το χρέος ήταν αυξημένο κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ καθώς στις 31 Μαρτίου 2015 το χρέος ήταν 312,7 δις ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου μειώθηκαν από 796,5 εκατ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2015 σε 77,3 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2015.
Τo ύψος των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το Δελτίο, υποχώρησε από τα 15,95 δις ευρώ στο τέλος Μαρτίου σε 15,66 δις ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2015.
Η μέση σταθμική διάρκεια του χρέους στις 30 Ιουνίου ήταν 15,44 έτη ενώ το 75,4% του χρέους ήταν μακροπρόθεσμο (άνω των 5 ετών), το 11,3% μεσοπρόθεσμο (1 έως 5 έτη) και το 13,3% βραχυπρόθεσμο(μέχρι ένα έτος).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ετοιμάζει μήνυση κατά Φλωρίδη
- Έρευνα για εγκλήματα πολέμου κατά Νετανιάχου και Κατς από ισπανικό δικαστήριο
- Πιερρακάκης: Η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει
- Ουκρανία: Για εσωτερικές έριδες και σκάνδαλα γράφουν τώρα τα δυτικά μέσα
- Τρεις οι νεκροί από την επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
- Lidl Ελλάς: Πέτυχε και την διάκριση “Platinum” στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index
- Πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
- Εισαγγελική έρευνα για ραδιενεργά απόβλητα που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις