Οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν συμφώνησαν να πουλήσουν μειοψηφικό μερίδιο 12,5% στην Arctos Partners που έχει επίσης μερίδιο στους Boston Red Sox και στη Λίβερπουλ.
Η Arctos Partners θα αγοράσει μειοψηφικό μερίδιο στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε μια συμφωνία που δείχνει ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους παραμένει υψηλό.
Οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν συμφώνησαν να πουλήσουν μειοψηφικό μερίδιο 12,5% στην Arctos, αποτιμώντας τον ποδοσφαιρικό σύλλογο σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ανέφεραν στο Bloomberg καλά πληροφορημένες πηγές.
Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση της αξίας του συλλόγου σε σχέση με πριν μια δωδεκαετία, όταν η Qatar Sports Investments αγόρασε το 70% των μετοχών για 70 εκατομμύρια ευρώ.
Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η άφιξη του νέου μετόχου θα βοηθήσει τον σύλλογο να χρηματοδοτήσει τη διεθνή παρουσία του, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Ο σύλλογος έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές εμπορικό σήμα υπό την ιδιοκτησία του Κατάρ, με κατάστημα 409 τετραγωνικών μέτρων στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν.
Η επένδυση της Arctos θα βοηθήσει επίσης τον σύλλογο να χρηματοδοτήσει επενδύσεις στις υποδομές του, όπως η αναβάθμιση του γηπέδου του και η κατασκευή ενός νέου προπονητικού χώρου, ανέφερε η Παρί Σεν Ζερμέν.
Η Arctos έχει επίσης μερίδιο στους Boston Red Sox και στη Λίβερπουλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








