Απορρίπτει τις κατηγορίες περί σύγχρονης δουλείας η κυβέρνηση Αλμπανέζι και αυστηροποιεί τους ελέγχους στην εφοδιαστική αλυσίδα
Ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα των δασμών στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε εμπορικούς τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.
Την Παρασκευή, η Ουάσινγκτον επέβαλε νέους δασμούς 10-12,5% σε εισαγωγές από 60 εμπορικούς εταίρους, ισχυριζόμενες ότι οι χώρες αυτές δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν το εμπόριο αγαθών που παράγονται με καταναγκαστική εργασία, αντικαθιστώντας τον προσωρινό δασμό 10% που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι χαρακτήρισε «αδικαιολόγητους» τους νέους δασμούς των ΗΠΑ και δήλωσε πως θα επιδιώξει την κατάργησή τους.
Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να συζητήσει το θέμα με τον Τραμπ, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας απάντησε «βεβαίως». «Θα το θέσουμε σε κάθε επίπεδο των σχέσεων Αυστραλίας-ΗΠΑ, κάτι που έχουμε κάνει ήδη», είπε ο Αλμπανέζι.
Εξήγησε πως η Αυστραλία λαμβάνει πολύ αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας και τα ενισχύει ακόμη περισσότερο, επεκτείνοντας τους ελέγχους στην εφοδιαστική αλυσίδα και διασφαλίζοντας την επιβολή σημαντικών προστίμων και ποινών για τους παραβάτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Εκπτωση 15 λεπτών στο diesel κίνησης για τον Αύγουστο και μέτρα για τη στέγη
- Στην κορυφή του κόσμου και με τη βούλα της UNESCO ο Oλυμπος
- Ανθρωποκυνηγητό στο Βερολίνο για τον 21χρονο ύποπτο της φονικής επίθεσης στο Tiergarten
- Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ και Αυστραλίας μετά την επιβολή νέων δασμών από την Ουάσινγκτον
- Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τη νέα πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού
- ESM: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία στις διεθνείς αναταράξεις
- Ραντεβού με την ιστορία για την Εθνική πόλο στο Σίδνεϊ (11:00)
- Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα στη νοτιοδυτική Ευρώπη με μαζικές εκκενώσεις και επιστράτευση του στρατού
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








