Ανοίγουν συμβολικά για κάποιες ώρες τις μπάρες, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους
Στα διόδια μεταφέρθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών ώστε να επικοινωνήσουν με το κοινό, σηκώνοντας συμβολικά για κάποιες ώρες τις μπάρες και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.
Ένας από τους σταθμούς όπου άνοιξαν τα διόδια ήταν αυτός στο Μακρυχώρι της Λάρισας, το οποίο όπως φαίνεται στις εικόνες του drone του Orange Press Agency, έχει «σκοτεινιάσει» από τον ομιχλώδη καιρό. Οι αγρότες πλησίασαν τον σταθμό, άνοιξαν σταδιακά όλες τις μπάρες, ενώ τοποθέτησαν σακούλες σκουπιδιών στις κάμερες, ώστε να μην επιβληθούν πρόστιμα στους οδηγούς που περνούσαν ελεύθερα.
Παρόμοια η εικόνα και στους Σοφάδες Καρδίτσας, με αγρότες και κτηνοτρόφους να ανοίγουν τα διόδια και να δηλώνουν ότι το μπλόκο θα ενισχυθεί με νέα τρακτέρ.
Οι δράσεις στα διόδια, που γίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο.
Να σημειωθεί πως η επιβολή της τάξης είναι αρμοδιότητα της πολιτείας και όχι των παραχωρισιούχων, που λειτουργούν τους αυτοκινητόδρομους.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Μεταφορών, εκτιμάται ότι η ζημία από το άνοιγμα των διοδίων ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα και οι παραωρισιούχοι μπορούν να αξιώσουν το ποσό από το δημόσιο, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού Χρίστου Δήμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Στο μικροσκόπιο πάνω από 100 εταιρείες τροφίμων για το Μικτό Περιθώριο Κέρδους
- Πιθανή επανεξέταση της συμμετοχής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ βλέπει ο Ρούμπιο λόγω Ιράν
- Εκπνέει απόψε 31/3 η προθεσμία για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
- BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC - Οικονομική έκθεση BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Πληρώνονται σήμερα 31/3 από τον ΟΠΕΚΑ όλα τα επιδόματα του Μαρτίου
- Κίνηση στους δρόμους: Αυξημένη κυκλοφορία σε Κηφισίας και Κηφισό
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








