Διεθνή

Στα ουράνια η μετοχή της Oracle και η περιουσία του Larry Ellison

Financialreport.gr

Ο Larry Ellison κατέχει το 41% της Oracle και βρέθηκε κοντά στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η μετοχή έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο 35,91%!!!

Οι μετοχές της εταιρείας Oracle σημείωσαν άνοδο μέχρι 43% φθάνοντας σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών την Τετάρτη, θέτοντας την μετοχή σε τροχιά ένταξης στην ελίτ της λέσχης των τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ωθώντας τον συνιδρυτή της Larry Ellison πιο κοντά στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Η εταιρεία αποκάλυψε τέσσερα συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη, με επικεφαλής εταιρείες όπως η OpenAI και η xAI, για επιθετικές δαπάνες για να εξασφαλίσουν την τεράστια υπολογιστική χωρητικότητα που απαιτείται για να παραμείνουν μπροστά στον αγώνα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η μετοχή έκλεισε τελικά με άνοδο 35,91% στα 328,33 δολάρια με τη μέγιστη τιμή να καταγράψει 345,69 δολάρια.
Η Wall Street Journal ανέφερε την Τετάρτη ότι η OpenAI υπέγραψε σύμβαση για την αγορά υπολογιστικής ισχύος αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Oracle σε διάστημα περίπου πέντε ετών, σηματοδοτώντας μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις cloud που έχουν υπογραφεί ποτέ.
Το μεγαλύτερο μέρος των νέων εσόδων που περιέγραψε η Oracle την Τρίτη θα προέλθει από τη συμφωνία OpenAI, ανέφερε το δημοσίευμα.
Ο 81χρονος Έλισον, του οποίου η καθαρή περιουσία προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το μερίδιό του 41% στην Oracle, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 392,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.
Πλησιάζει γρήγορα τον επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, στην κούρσα για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Η καθαρή περιουσία του Μασκ ανερχόταν τελευταία στα 439,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Oracle θα προσθέσει περίπου 234 δισεκατομμύρια δολάρια στην αποτίμησή της στην αγορά, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 913 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν διατηρηθούν τα κέρδη, και φέρνοντας την εταιρεία πιο κοντά στο πολυπόθητο κλαμπ του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu