Στα 1,344.1 εκατ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα των εμπορικών συναλλαγών για τον Ιούλιου από 711,6 εκατ. ευρώ που ήταν για τον αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015, παρουσοιάζοντας αύξηση 88,9% όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ την Τετάρτη.
Χωρίς τα πετρελαιοειδή, το ποσό παρουσίασε αύξηση κατά 588,6 εκατ. δολάρια ή 97,9%.
Ειδικότερα, η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων τον Ιούλιο, διαμορφώθηκε στα 3.593,6 εκατ. ευρώ έναντι 3.04,5 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 18,2%.
Επίσης, η αξία των εξαγωγών-αποστολών μειώθηκε 3,4% και διαμορφώθηκε στα 2.249,5 εκατ. ευρώ από τα 2.328,9 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, αυξήθηκε 9,7% στα 10.957,8 εκατ. ευρώ έναντι των 9.987,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν 0,5% ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν στο επτάμηνο 7,2%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει επιπλέον 4 αεροσκάφη Typhoon στο Κατάρ και ελικόπτερα στην Κύπρο
- Wall Street: Πτωτικά κινούνται Dow Jones και S&P 500, αντιστέκεται ο Nasdaq
- ΗΠΑ: Εμπορικό Δικαστήριο διατάζει αποζημίωση πάνω από 130 δισ. δολάρια σε εισαγωγείς λόγω παράνομων δασμών Τραμπ
- Το Ισραήλ περνά στη δεύτερη φάση του πολέμου: Στόχος οι υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- Ντουμπάι: Προσπαθεί να σώσει τη φήμη του ως καταφύγιο για τους πλούσιους εν μέσω πολέμου ΗΠΑ – Ιράν
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 06 – 03 – 2026
- «Καθησυχάζει» ο Τσάφος για τις τιμές καυσίμων: Δεν υπάρχει κίνδυνος για επάρκεια των προϊόντων
- Παπασταύρου στη Βουλή: «Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς τη Chevron είναι ότι δεν θα το ξανασκεφτούμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








