Σταδιακά αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ενώ άγνωστη είναι ακόμη η ακριβής ημερομηνία άφιξης των επικεφαλής.
Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν θα συλλέγουν τα πρόσθετα στοιχεία και τις διευκρινίσεις που ζητούν οι θεσμοί, κυρίως όσον αφορά στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό κενό τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για την τριετία 2016- 2018. Εν προκειμένω, είναι χαρακτηριστική η δήλωση, την περασμένη Παρασκευή, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης».
Εκτός από το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας αναμένεται να συμπεριληφθούν, οι αλλαγές στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, η πρόσθετη περικοπή- βάσει της συμφωνίας του Αυγούστου- των αμυντικών δαπανών, οι παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, οι επόμενες παρεμβάσεις στα «κόκκινα» δάνεια, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και η υλοποίηση μέτρων που περιλαμβάνονται στις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- BriQ: Στα 2,55 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
- Θεοδωρικάκος με Χασάν Ελ Κατίμπ για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου και εμπόριο
- Κτηματολόγιο – σκάνδαλο χρηματισμού: Σε αργία οι 6 εμπλεκόμενοι υπάλληλοι
- Εκλογή Πάπα: Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα για τον «λευκό καπνό» (live)
- Flexopack: Σύσταση νέας εταιρείας στην Ισπανία
- Qualco: Καλύφθηκε το βιβλίο της δημόσιας προσφοράς
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες περιμένοντας τα επιτόκια της Fed
- Kalamata Papadimitriou: Αύξηση 0,40% στον κύκλο εργασιών το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις