Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τους τελευταίους μήνες η ελληνική οικονομία παρουσίασε επιδείνωση, παρουσίασε ο αρμόδιος επί των οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014, η ανεργία αυξήθηκε, μετά τη μικρή υποχώρησή της το 2014, η πραγματική οικονομία, λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών, έχει καταρρεύσει, ενώ το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει διογκωθεί».Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας «η δημόσια οικονομία έχει επιστρέψει στα πρωτογενή ελλείμματα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν επιστρέψει σε προ του 2013 επίπεδο, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν σημαντικά συρρικνωθεί, ενώ και οι τράπεζες έχουν ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης».
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν από τον κ. Σταϊκούρα στα γραφεία της ΝΔ με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για να δραπετεύσει «υπό το βάρος των εσωτερικών αντιφάσεων, αντιθέσεων και διασπάσεων και της ψήφισης του 3ου Μνημονίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας
- Η First Brands κατηγορεί τον πρώην CEO για απάτες πολλών εκατομμυρίων
- ΕΛΤΑ: Νέος μεταβατικός CEO ο Μάριος Τέμπος
- Γερμανία: Η ανάκαμψη αργεί, η ακρίβεια παραμένει
- Wall Street: Πτωτικές τάσεις – Βουτιά 9% από Palantir
- Όρμπαν: Ανακοίνωσε σταδιακή ένταξη της «14ης σύνταξης» από 1η Ιανουαρίου
- Aegean: Το πρόγραμμα Miles+Bonus ανανεώνεται – Τι αλλάζει
- Geely: Εγκαινιάζει στην Ελλάδα ένα νέο Digital Showroom για το Geely EX5
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








