Tην θέση ότι ο προϋπολογισμός του 2018 αποτυπώνει μία εικονική πραγματικότητα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει για την ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι ο νέος προϋπολογισμός επιβεβαιώνει την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και κρύβει νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα.
Εξακολουθούν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, υποχωρεί η ανταγωνιστικότητα, επιβάλλονται νέοι φόροι και περικοπές στις συντάξεις, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συνεχίζει να συρρικνώνεται.
Ενώ η Κομισιόν αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τον ευρωπαϊκό ρυθμό ανάπτυξης, η Ελλάδα ακολουθεί καθοδική πορεία και ο εκτιμώμενος για φέτος ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης «ψαλιδίζεται» στο 1,6%, από αρχική πρόβλεψη 2,7%» τόνισε ο κ.Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ότι υπό αυτά τα δεδομένα, «δεν δικαιολογείται να θριαμβολογεί η κυβέρνηση για τη σημαντική υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων».
«Γιατί η υπέρβαση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα οδήγησε σε μεγάλη συρρίκνωση των ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης και διότι οφείλεται κυρίως στην ανελέητη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή επί των πολιτών.
Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν πλέον τα 130 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 45 δισ. ευρώ ή πάνω 50% από το 2014» είπε ο βουλευτής της ΝΔ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει επιβάλει 27 νέους φόρους, έχει προχωρήσει σε 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει, και μάλιστα 2 φορές, το αφορολόγητο, έχει αυξήσει –κυρίως – τους έμμεσους φόρους, έκοψε το ΕΚΑΣ, δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ, επέβαλε – συνολικά – 14,5 δισ. ευρώ νέα μέτρα λιτότητας» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
- Πόθεν έσχες Νίκης Κεραμέως: Εισοδήματα 88.873 ευρώ, καταθέσεις 1,23 εκατ. ευρώ και ακίνητα
- Πόθεν έσχες Κωστή Χατζηδάκη: Δηλωθέντα 337.423 ευρώ, χαρτοφυλάκιο 1,13 εκατ. ευρώ και 27 ακίνητα
- ElvalHalcor: Στις 26 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος 0,1045 ευρώ ανά μετοχή για το 2025
- Γιώργος Μυλωνάκης: Μεταφέρεται σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








