Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές του Αυγούστου
Τις σχολικές μονάδες της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, στις οποίες γίνονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024, επισκέφτηκε, το πρωί, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο Πεντέλης κα Νατάσσα Κοσμοπούλου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) κ. Τιμολέοντα Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.
Συγκεκριμένα, εργασίες γίνονται στα σχολικά συγκροτήματα Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Πεντέλης, «Κρυστάλλειου» Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέας Πεντέλης, Νηπιαγωγείου Πεντέλης, και Γυμνασίου-Λυκείου Πεντέλης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Οι εργασίες αποκατάστασης, μέσω σύμβασης των Κτιριακών Υποδομών, έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας: «Όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου – όπως είχαμε δεσμευτεί – και θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν από την πυρκαγιά».
Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας, εκτός των σχολείων, επισκέφτηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο είναι όμορο του Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Πεντέλης.
Την αποκατάστασή του, με όρους υψηλότερης ανθεκτικότητας, έχει αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
«Έχει γίνει καθαρισμός του χώρου και τις επόμενες μέρες θα γίνει έλεγχος της στατικότητας του κτιρίου, με μεταλλική κατασκευή στη στέγη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του», συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αύξηση 36,7% κόστους για το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας και παράταση προθεσμίας
- Ηλιούπολη: Το «Χαλικάκι» στο επίκεντρο σύγκρουσης Δήμου, ΕΤΑΔ και κατοίκων
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Reports First Quarter 2026 Results and Declares Dividend on Common Stock
- Σοκ στην πρεμιέρα για Πορτογαλία: Το Κονγκό της έκοψε βαθμούς
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση της έκδοσης Ομολογιών ύψους €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
- Eurostat: Στον πάτο παραμένει η Ελλάδα σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά η ευημερία των νοικοκυριών εμφανίζεται λίγο καλύτερη
- Βουλγαρία: Δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη της Ρωσίας ή της Lukoil
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








