Η εταιρεία διεμήνυσε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των Χούθι επειδή είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ
Εγκαταλείπουν την Ερυθρά Θάλασσα τα πλοία της Star Bulk Carriers, αφότου δύο εξ αυτών δέχθηκαν επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.
Η εταιρεία διεμήνυσε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των Χούθι επειδή είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δρομολόγια των δύο πλοίων της που δέχθηκαν πυρά, των Star Iris και Star Nasia, για νομικούς λόγους.
«Στο μέλλον, δεν θα περνάμε πια από την Διώρυγα του Σουέζ, γιατί είμαστε προφανώς στόχος των Χούθι, ως εισηγμένη εταιρεία καταχωρημένη στις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο CEO της εταιρείας, Πέτρος Παππάς, σε τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματά της, σύμφωνα με το Bloomberg.
Από τα μέσα του Νοεμβρίου, όταν άρχισαν οι επιθέσεις των Χούθι, τα περισσότερα εμπορικά πλοία –και σχεδόν όλα όσα έχουν άμεσους δεσμούς με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ- έχουν σταματήσει να περνούν από τα στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ.
Πολλά πλοία κάνουν μεγαλύτερα δρομολόγια, κατά χιλιάδες μίλια, γύρω από την Αφρική, για να αποφύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία.
Όπως επεσήμανε ο κ. Παππάς της Star Bulk, το πρώτο από τα πλοία της εταιρείας δέχθηκε τρεις επιθέσεις καθώς έπλεε στον Κόλπο του Άντεν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, το γεγονός ότι οι Χούθι στοχεύουν ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ δημιουργεί κινδύνους και για δεκάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν την βάση τους εκεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις