Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσες προσλήψεις, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αυξήσεις στους μισθούς
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νίκαιας προχωρούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, απαιτώντας άμεσες προσλήψεις, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αυξήσεις στους μισθούς, καθώς καταγγέλλουν υποστελέχωση, υπερβολικές βάρδιες και εντεινόμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νίκαιας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου στη 13:00.
Κάνουν λόγο για «υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και όλα τα τμήματα, με αποτέλεσμα λειτουργία με προσωπικό στα όρια του προσωπικού ασφαλείας, δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, μονοβάρδιες, παράνομες βάρδιες που προβλέπουν 16 ώρες εργασίας την ημέρα… Μία κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών».
Όπως προσθέτουν, «ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του νοσοκομείου παραδίδονται σε ιδιώτες με προκλητικές αμοιβές», «οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται όλο και περισσότερο και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, ενώ η ακρίβεια μειώνει διαρκώς την αγοραστική τους αξία».
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νίκαιας διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ιράν επαναφέρει τους περιορισμούς στα Στενά του Ορμούζ μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Τραμπ: Οι συζητήσεις με το Ιράν θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών»
- Στενά του Ορμούζ: Περνούν τα πρώτα πλοία, αλλά η κυκλοφορία παραμένει χαμηλή εν μέσω σύγχυσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν – Άλμα 5,06% από τον DAX
- Δεκάδες οι νεκροί (89) από ισραηλινά πυρά στο Λίβανο μόνο τη Μ. Τετάρτη
- Prodea: Στα 531,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα EBITDA το 2025, μέρισμα 420 εκατ. ευρώ
- Ερντογάν σε Τραμπ για εκεχειρία: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»
- Alpha Trust: Εξωχρηματιστηριακή διάθεση 1,6 εκατ. μετοχών από Ταμβακάκη, Αίσωπο και Χατζηδάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








