«Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση παραμένει το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει ελπίδα για θετική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση ή εάν χρειάζεται επιπλέον χρόνος, ιδίως για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι έχει γίνει πρόοδος σε όλα τα θέματα, υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να κλείσουν, αλλά αυτό είναι εφικτό, κατά τη γνώμη μου». «Το μεγάλο “αγκάθι” παραμένει η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δικαστικής οδού, δηλαδή αυτού που είναι γνωστό ως “νόμος Κατσέλη”, στο οποίο δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση εάν η λύση θα δοθεί με πολιτική διαπραγμάτευση, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση που κάναμε αυτές τις ημέρες, στο επίπεδό μας, με τους θεσμούς, έκλεισε τον “κύκλο” της. Μπορεί να ξανανοίξει από αύριο. Άρα, είναι μία πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί, εκ των πραγμάτων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χαλκίδα: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για τον φόνο του 20χρονου – “Δολοφόνοι” τους φώναζαν
- Profile: Ολοκληρώθηκε το νέο Πληροφοριακό Συστήμα Αδειοδότησης Εργων ΑΠΕ για το ΥΠΕΝ
- Πώς οι κινεζικές μάρκες υπερδιπλασίασαν το μερίδιο αγοράς τους στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο
- ΕΚΤ: Εκτονώνεται η πίεση ως προς τις αυξήσεις των μισθών στην ευρωζώνη
- Prisma Electronics: Παρουσίασε τον πρώτο ελληνικό επιχειρηματικό (IoT) νανοδορυφόρο MICE-1
- Κωτσόβολος: Εντάσσεται στο UN Global Compact και στο UN Global Compact Network Greece
- Toyota: Αυξάνει τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη, παρά την αναμενόμενη ζημία 9 δισ. δολαρίων από τους δασμούς ΗΠΑ
- EnvolveXL: Οι πέντε νέες επενδύσεις – Νέα κεφάλαια σε startups στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







