«Με το κλείσιμο της συμφωνίας γυρίζουμε σελίδα. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δείχνει τον δρόμο επιστροφής σε τροχιά ανάκαμψης» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι «καθήκον μας είναι η συστράτευση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων που θέλουν να διατηρηθεί η χώρα μας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά».
Από την Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες, ο κ. Σταθάκης, ανέφερε ότι η χώρα μπαίνει σε έναν βατό δρόμο, ο οποίος θα οδηγήσει στην επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης και αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είπε πως με αυτή έχει καλυφθεί το σύνολο των μέτρων που προέβλεπαν οι δύο διαδοχικές αξιολογήσεις.
«Τον Ιούλιο είναι η επόμενη μεγάλη δόση που πρέπει να αποπληρώσουμε, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι μικρότερες και μπορεί να αποπληρωθούν από τις δυνατότητες της οικονομίας μας», εξήγησε ο κ. Σταθάκης και καταλόγισε σε σύσσωμη την αντιπολίτευση, ότι «θα ήθελε να βάλουμε μέτρα και όχι μέτρα και αντίμετρα».
Όμως, υπογράμμισε ο υπουργός, «διαμορφώσαμε μια ισορροπημένη λύση, κάτι που απογοήτευσε πολλούς, εκείνους που δεν ήθελαν να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να επανέλθει έτσι στο τραπέζι η συζήτηση για ένα Grexit, αλλά και εκείνους που ήθελαν και έβλεπαν εκλογές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ για το Ιράν: «Είναι πολύ αργά για συζητήσεις»
- Εργο επεξεργασίας λυμάτων στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα
- Επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με ΡΑΑΕΥ, Motor Oil και HelleniQ Energy για την ενεργειακή ανθεκτικότητα της χώρας
- Σε πολυθεματικό Πολιτιστικό Κέντρο μετατρέπεται το πρώην εργοστάσιο Porcelana στη Νέα Μάκρη
- Ομολογία Ρούμπιο: Οι αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν οφείλονται στο σχέδιο του Ισραήλ
- Πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Μαρτίου για τους ειδικευόμενους γιατρούς
- Παίζουν στοιχήματα πάνω στον πόλεμο: Υπό έρευνα ύποπτα κέρδη σε πλατφόρμες μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








