«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα τεθεί σε λειτουργία από 1/1/2016. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαβούλευση με 120 κοινωνικούς φορείς και είμαστε πολύ κοντά να τον καταθέσουμε».
Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
«Η νεανική επιχειρηματικότητα θα αποτελέσει τη βάση της ανάπτυξης της χώρας. Δίνουμε προτεραιότητα σε όλα τα επίπεδα της, και αυτό αποτυπώνεται έντονα τόσο στον νέο αναπτυξιακό νόμο, όσο και στα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ», επισήμανε ο κ. Σταθάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό και θετικό να τεθεί σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος από το νέο έτος, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες αξιοποιήσεις του νέου ΕΣΠΑ, ώστε -όπως είπε- να απορροφηθούν τα σημαντικά κονδύλια ύψους 22 δισ. ευρώ.
«Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ομαλά το νέο ΕΣΠΑ, τα προγράμματα αφορούν πέρα από την νεανική επιχειρηματικότητα, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και την αντιμετώπιση της ανεργίας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βουλή: Απλοποίηση χρηματοδότησης φορέων για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Πεσκόφ: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται de facto σε πόλεμο με τη Ρωσία
- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Aσημένιος ο ιπτάμενος Καραλής, εξωγήινος Ντουπλάντις με 8,30 μέτρα
- Βενιζέλος για Novartis: Τα πρώτα βιολιά της σκευωρίας διέφυγαν του δικαστικού ελέγχου
- Eurostat: Κατά 0,2% μειώθηκαν οι κενές θέσεις εργασία στην ευρωζώνη το β΄τρίμηνο – Πρωτιά η Ελλάδα με 0,9%
- Εμπορική συμφωνία με Κίνα και για το TikTok προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Mega Brokers: Εξαγόρασε την ΚΑΛΥΨΗ ΙΚΕ
- Χάνα Άινμπιντερ στα Emmy: «Go Birds, f… ICE, Free Palestine!»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις