Αγορές

Σταθερές παραμένουν οι τιμές του χρυσού

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,1% τον περασμένο μήνα

Σταθερές παρέμειναν οι τιμές του χρυσού αφού τα στοιχεία του Μαΐου για το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, οδηγώντας χαμηλότερα τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων του δημοσίου.

Ειδικότερα, η τιμή του spot χρυσού παραμένει αμετάβλητη (+0,01%) στα 2.328 δολάρια ανά ουγγιά ενώ η τιμή στα futures του χρυσού διαμορφώνεται στα 2.342 δολάρια ανα ουγγιά, υποχωρώντας οριακά 0,18%.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,1% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής του Υπουργείου Εμπορίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημειώσουν άνοδο 0,3% τον Μάιο.

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, δήλωσε ότι τα επιτόκια θα μειωθούν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, αλλά αρνήθηκε να πει πότε η κεντρική τράπεζα μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική.

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν 6% από το υψηλό ρεκόρ των 2.449,89 δολαρίων που σημειώθηκε στις 20 Μαΐου εν μέσω ενός ράλι που συνέβη κόντρα στα στοιχεία, όπως το ισχυρό δολάριο και τα υψηλά επιτόκια.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu