Το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς είχε μειωθεί κατά 0,1% και στη ζώνη του ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση
Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό στη ζώνη του ευρώ και αυξήθηκε κατά 0,1% στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,1% και στις δύο ζώνες.
Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% στην ευρωζώνη και κατά 0,3% στην ΕΕ το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μετά από τη στασιμότητα και στις δύο ζώνες το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της ετήσιας ανάπτυξης για το 2023, με βάση τα τριμηνιαία εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Άνω Αδίγη
- Πλακιάς: Όποιος στη δίκη για τα Τέμπη σπιλώσει την μνήμη των παιδιών μου, θα ισοπεδωθεί
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Θα υπάρξουν αποζημιώσεις εξ αιτίας των μέτρων για τον αφθώδης πυρετό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων – 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο
- Το στοίχημα της Μελόνι σε ένα δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον γκαλερίστα
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







