Στο ύψος του 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί το όριο ανάληψης κάτω από τα 60 ευρώ, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, μετά από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
_x000D_
Μάλιστα, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που μετείχε στη σύσκεψη, «τα ΑΤΜ είναι “φορτωμένα” για όλο το Σαββατοκύριακο».
_x000D_
Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη έως τη λήξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή (από στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), η οποία θα επανασχεδιάσει την επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος από την Τρίτη.
_x000D_
Παράλληλα, το πρωί της προσεχούς Δευτέρας θα συνεδριάσει η ΕΚΤ και ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί θα εξετασθεί ποιες τραπεζικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, υπό την «προστασία» των capital controls.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο «στο νήμα» – Βουτιά 24% από Stellantis
- Αναπτυξιακός: Εντάσσονται 112 επενδυτικά σχέδια σε μεταποίηση και τουριστικά Β. Αιγαίου με ενίσχυση 290 εκατ. ευρώ
- ΕΕ: Αυξάνει στο 79% τους δασμούς στα κινεζικά κεραμικά σκεύη για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ
- ΕΚΤ προς ηγέτες ΕΕ: «Άμεση συλλογική δράση» για να απελευθερωθεί η ανάπτυξη – Πρόταση 5 μέτρων
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αιφνιδιασμός από ΕΦΚΑ: Ζητάει επιστροφή χρημάτων από παλαιές συντάξεις – Ποιες μπαίνουν στο «στόχαστρο»
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει νέες, πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Οι νέοι «στόχοι»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







