Jumbo, OTE και Coca Cola υπεραποδίδουν
Με μικρές διακυμάνσεις πάνω και κάτω από το κλείσιμο της Δευτέρας, ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μετά από μιάμιση ώρα συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης παραμένει στα ίδια επίπεδα με το κλείσιμο της περασμένης Δευτέρας και κινείται πέριξ των 1.280 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών έχει φθάσει στα 16 εκατ. ευρώ. Με θετικό πρόσημο άνοιξαν και οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από μία μέρα σημαντικής πτώσης, όπως και οι αμερικάνικες.
Στην Αθήνα, υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις από τις κινήσεις των επί μέρους μετοχών. H Jumbo μαζί με OTE και Coca Cola HBC ηγούνται των τίτλων με κέρδη. Η Jumbo υπεραποδίδει 2,8% στα 27,12 ευρώ, ο ΟΤΕ +2% στα 13,8 ευρώ και η μετοχή της Coca Cola HBC +1,6% στα 27,15 ευρώ. Με κέρδη 0,5% και η Εθνική Τράπεζα, που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα από τις τραπεζικές μετοχές.
Θετικό πρόσημο έχει και η Τράπεζα Πειραιώς.
Αντίθετα, η Alpha Bank σημειώνει μικρή πτώση 0,1% αν και στο ξεκίνημα η πτώση ήταν πάνω από 1%, αλλά δείχνει ότι οι ρευστοποιήσεις περιορίζονται.
Από τις υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης πάνω από 1% υποχωρεί η ΓΕΚ Τέρνα, όπως και η ΔΕΗ.
Οσο η ώρα περνά, οι ρευστοποιήσεις μειώνονται και σταδιακά ο Γενικός Δείκτης ανακτά θετικό πρόσημο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρία Καρυστιανού: «Πρέπει να έχουμε κάτι να ψηφίσουμε, μια εναλλακτική»
- Μητσοτάκης: Νέες μέτρα για το στεγαστικό με μία πρωτοβουλία – έκπληξη
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο
- HDFC Bank: Πήρε έγκριση για την αγορά μεριδίου έως 9,5% στην IndusInd Bank
- Αγρότες μετά το μήνυμα Τσιάρα: Οι ασάφειες μπλοκάρουν την αποκλιμάκωση
- Η επίθεση Τραμπ στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό δίλημμα
- Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια ενόψει των στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ
- Ford: Παγώνει σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα και εστιάζει σε υβριδικά και βενζινοκίνητα μοντέλα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







