Τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας που άνοιξε τον δρόμο ώστε να ενταχθούν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και επαναβεβαίωσαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία που «αντιστέκεται έναντι της ρωσικής επιθετικότητας», καθώς και τη σημασία να αρθούν τα ρωσικά εμπόδια στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.
Τέλος, συνεχίζει η ανακοίνωση, μίλησαν για τη σημασία να διατηρηθεί η σταθερότητα σε Αιγαίο και Συρία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρηθούν οι εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι στενές διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεών τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








