Η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom, προσηλωμένη στην αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που παρέχει σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους, εντάσσει στον άμεσο σχεδιασμό της την κατασκευή νέου Καλωδιακού Σταθμού Προσαιγιάλωσης οπτικών ινών (Cable Landing Station – CLS) στη νότια πλευρά της Κρήτης.
Ο νέος καλωδιακός σταθμός θα λειτουργεί ως σημείο υποδοχής διεθνών υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντας την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με πολλαπλούς προορισμούς προς την Ευρώπη και την Ασία.
Με τη νέα υποδομή, η Grid Telecom θα είναι σε θέση να παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής αξιοπιστίας, μέσω εναλλακτικών οδεύσεων οπτικών ινών, με υφιστάμενα και νέα Data Centers στην Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση τις γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας τόσο τα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα MINOAS East-West και APOLLO East-West όσο και το εκτεταμένο χερσαίο οπτικό δίκτυο που διαθέτει.
Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ θα προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή προσαιγιάλωση, λειτουργία και περαιτέρω διασύνδεση των καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών με επίγεια και υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Επιπλέον, προτίθεται να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης σε επίπεδο υποδομών και επιχειρησιακών εφαρμογών.
Η συνεργασία της Grid Telecom με τους διαχειριστές υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων θα προσφέρει διασύνδεση ανοικτής πρόσβασης στους χονδρεμπορικούς πελάτες, εξασφαλίζοντας μετάδοση δεδομένων με τεχνολογία αιχμής διεθνούς εμβέλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και άλλους προορισμούς πέραν αυτής.
«Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους για να επεκτείνουμε στρατηγικά τις υπηρεσίες μας προς τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο σχεδιασμός μας για την ανάπτυξη ενός νέου σταθμού προσαιγιάλωσης υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην Κρήτη θα υποστηρίξει σημαντικά την υλοποίηση νέων διεθνών εναλλακτικών οδεύσεων. Παράλληλα, θα ενισχύσει το γεωστρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως κρίσιμου τηλεπικοινωνιακού κόμβου ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων», δήλωσε ο Γιώργος Ψυρρής, Διευθυντής της Grid Telecom.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Νευρικότητα από τα στοιχεία για απασχόληση – λιανικές πωλήσεις
- Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει «κούρεμα» μεταξύ 15% και 50% για το υπόλοιπο ποσό δανείων σε ελβετικό φράγκο
- ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο – Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων
- Amazon: Ρεκόρ απολύσεων στο Λουξεμβούργο
- ΗΠΑ: Στο 4,6% αυξήθηκε η ανεργία τον Νοέμβριο
- EFA Group: Αύξηση κεφαλαίου 80 εκατ. ευρώ με στρατηγικούς επενδυτές Motor Oil και EOS Capital
- Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αμετάβλητες τον Οκτώβριο
- Οι δυνατότητες του “AI for Energy” και οι αλλαγές στη λειτουργία συστημάτων και αγορών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

