Επιχειρήσεις

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Intralot κατά ΤΑΙΠΕΔ

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Intralot Limited, ζητώντας να ανασταλούν αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορούν τον διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για μια 20ετία.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας του Δ΄ Τμήματος, με τις υπ΄ αριθμ. 406-408/2014 αποφάσεις τους, απέρριψαν και τις τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων της Intralot και έκαναν δεκτές τις αποφάσεις της ΟΠΑΠ investement Limited.

Συγκεκριμένα η Intralot Limited στρέφεται:

    κατά της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία απέρριψε την προσφορά της και κήρυξε άγονο τον πρώτο διαγωνισμό επαπροκηρύσσοντάς τον.
    Κατά της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού.
    Κατά της αποδοχής της ΟΠΑΠ στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού και της ανακήρυξής της ως προτιμητέου πλειοδότη.   

Η Intralot υποστηρίζει ότι παραβιάστηκαν το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Όπως υπογραμμίζει, παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία με την προσφορά της 5.250.000 ευρώ, γιατί φαίνεται ότι ματαιώθηκε, όχι μόνο γιατί κρίθηκε μη ικανοποιητική, αλλά επειδή υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu